Το κίνητρο είναι να αποφύγουν τα πλήθη αλλά και τις υψηλές τιμές. Έτσι οι ταξιδιώτες έχουν αρχίσει να βλέπουν τα οφέλη της επίσκεψης σε προορισμούς που δεν είναι και τόσο γνωστοί. Και οι αριθμοί συμφωνούν με αυτό.

Σύμφωνα με το Booking.com, το 54% των ταξιδιωτών σε όλο τον κόσμο θέλουν να συμβάλουν στη μείωση του υπερβολικού τουρισμού. Επίσης το 51% ενδιαφέρεται να επισκεφτεί προορισμούς λιγότερο γνωστούς αντί για τους πιο δημοφιλείς. Σε κάθε περίπτωση, οι ταξιδιώτες είναι πιθανότερο να ανακαλύψουν νέους προορισμούς τη χρονιά αυτή.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον για “νέους” τρόπους μεταφοράς

Μπορείτε να το πείτε και το “φαινόμενο Γκρέτα Τούνμπεργκ”. Ενώ η κατακραυγή για τους ρύπους των αεροπορικών ταξιδιών αυξάνεται, οι καταναλωτές αναζητούν περισσότερους και διαφορετικούς τρόπους να ταξιδεύουν.

Στην Ευρώπη οι πτήσεις εσωτερικού έχουν μειωθεί σημαντικά από την πλευρά του κόσμου με σκοπό να περιοριστεί η κλιματική αλλαγή. Η Γαλλία, μάλιστα, έχει προτείνει να υπάρχει όριο στις πτήσεις εσωτερικού. Σύμφωνα με το Booking.com, περισσότεροι από τους μισούς ταξιδιώτες δεν έχουν πρόβλημα να κάνουν περισσότερη ώρα αν ταξιδεύουν με ένα μέσο.

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές σκέφτονται να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Θα υπάρξει μια αύξηση σε παλαιότερους και πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μεταφοράς, όπως το τραίνο ή το καράβι.

Οι διακοπές που βασίζονται στην κίνηση ήρθαν για να μείνουν

Είτε μιλάμε για περιπάτους σε παραλιακά μέρη είτε για πεζοπορία σε μονοπάτια μέσα στη φύση, είτε για βόλτες με ποδήλατο σε γραφικές πόλεις, τα ταξίδια που βασίζονται στην κίνηση και την άθληση είναι μια μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια.

Και οι αριθμοί συμφωνούν για τις νέες ταξιδιωτικές τάσεις που διαμορφώνονται! Σύμφωνα με το βρετανικό σάιτ για διακοπές με το ποδήλατο Saddle Skeddaddle, υπήρξε άνοδος 140% στις κρατήσεις με διακοπές με ποδήλατο από τη Βόρεια Αμερική την περίοδο 2014-2018.

Με την ανάπτυξη αυτού του είδους τουρισμού, οι επιλογές για τους ταξιδιώτες είναι περισσότερες από ποτέ. Σκεφτείτε μόνο διακοπές με το ποδήλατο και το καράβι στην Κροατία και ξεναγήσεις κολύμβησης και καταδύσεων στις Μαλδίβες. Επομένως, αν θέλετε οι διακοπές σας μέσα στο 2020 να περιέχουν και λίγο… ιδρώτα, τότε είστε σε καλό δρόμο!

Πηγή: travelstyle.gr

Σχόλια