Η κοινή λογική θέλει το αν η καριέρα συνδυάζεται με οικογένεια να προβληματίζει κυρίως τις γυναίκες και λιγότερο τους άνδρες, αφού οι τελευταίοι «δικαιολογούνται» να είναι περισσότερο απόντες από το σπίτι λόγω δουλειάς. Ωστόσο, το επικρατέστερο συνώνυμο της ευτυχίας είναι η ισορροπία, και η επίτευξή της στην πραγματικότητα είναι 100% unisex ανάγκη.

Υπάρχουν κάποιοι που υποστηρίζουν ότι έχουν καταφέρει να φέρουν την προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή σε απόλυτη αρμονία. Αυτές είναι οι- όχι και τόσο αναμενόμενες- συμβουλές τους:

Επένδυσε στα Σαββατοκύριακα

​Η δουλειά είναι προτεραιότητα, αλλά αν θες να επιτύχεις με το σωστό τρόπο και με τις λιγότερες δυνατές «θυσίες» ανθρώπων και στιγμών, σταμάτα ό,τι κάνεις την Παρασκευή και ξαναπιάσ’ το από Δευτέρα. Αυτό συστήνει ο James Reinhart, επιχειρηματίας, απόφοιτος του Harvard και ένας εκ των ιδρυτών του online καταστήματος ThredUp.com. Το Σαββατοκύριακο πρέπει να είναι αυστηρά αφιερωμένο στη χαλάρωσή σου και σε οτιδήποτε δεν αφορά τη δουλειά. Ο ελεύθερος χρόνος ενδείκνυται για καθαρή σκέψη ακόμα κι είναι γεμάτος από ευχάριστες δραστηριότητες. «Αν το Σαββατοκύριακο πάει στραβά, η Δευτέρα το πρωί θα είναι απλά η αρχή ενός εφιάλτη», λέει ο Reinhart. Ποιος διαφωνεί;

Ξύπνα πολύ νωρίς

Ο γενικός διευθυντής της Vodafone, Vittorio Colao συστήνει πρωινό ξύπνημα στις 6 το πρωί. Όπως λέει, είναι μια βάρβαρη συνήθεια -«σε ποιον αρέσει να αποχωρίζεται το κρεβάτι του στο ξημέρωμα;»- η οποία όμως αξίζει τον κόπο αφού είναι το μέσο για να περάσεις περισσότερο χρόνο με την οικογένειά σου. Είτε ξεκινάς νωρίς να δουλεύεις και έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο στο τέλος της ημέρας, είτε το αντίστροφο.

Μην είσαι αχάριστος

Γενικότερα αλλά και πιο ειδικά. Οι άνθρωποι πρέπει φροντίζουν να υπενθυμίζουν στον εαυτό τους πόσο τυχεροί και ευτυχισμένοι νιώθουν για ό,τι έχουν αποκτήσει. Διαφορετικά είναι μίζεροι, κινδυνεύουν να γίνουν άπληστοι, και στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν ακόμα περισσότερη επιτυχία, θεωρούν τους ανθρώπους τους δεδομένους και τους βάζουν στην άκρη. Συνεπώς, δεν χαίρονται τίποτα και είναι τοξικοί τόσο για τους ίδιους όσο και για τους άλλους. «Δεν χρειάζεται να είσαι διευθυντής πολυεθνικής για να αισθάνεσαι ευγνώμων με τη ζωή σου», συστήνει ο life coach Tony Robbins. Ειδικά στην περίπτωση που έχεις οικογένεια, οφείλεις να είσαι πάντα λίγο πιο αισιόδοξος και λιγότερο ατομιστής.

Βρες χρόνο για σένα

Ο Barack Obama ας πούμε γυμνάζεται και το ίδιο επιθυμεί και δι’ υμάς. Καλές οι υποχρεώσεις, οι στόχοι και τα καθήκοντα που περιλαμβάνουν κι άλλους, αλλά χρειάζεται να κοιτάξεις και λίγο τον εαυτό σου. Εγωιστικό; Καθόλου. Γιατί αν δεν είσαι καλά πρώτα εσύ, ποια ισορροπία να καταφέρεις να πετύχεις; Όταν έχεις λοιπόν λίγο χρόνο, κάνε κάτι που σ’ ευχαριστεί, ιδανικά μόνος ή με τους φίλους σου. Αν χόμπι σου είναι να σηκώνεις βάρη ή να κάνεις ποδήλατο ή να τρέχεις ή όλα αυτά μαζί, ο πλανητάρχης σε συμβουλεύει να τα εξασκείς το πρωί, γιατί οι ενδορφίνες που εκκρίνονται με την άσκηση καταπολεμούν σε μεγάλο βαθμό το άγχος, συμβάλλουν στην άνοδο της αυτοπεποίθησης και εμμέσως διευκολύνουν την επικοινωνία μας με τους άλλους ανθρώπους.

Ξεκίνα από τα δύσκολα

Ο Mark Twain έλεγε χαρακτηριστικά «eat that frog». Κοινώς, αν πρέπει να αρχίσεις από κάπου, άρχισε από τα δύσκολα. Τι θέλει να πει ο συγγραφεύς; Σε απλά ελληνικά ότι φίλε μου, αφού έχεις αποφασίσει να πάρεις τη ζωή σου στα σοβαρά και να μην είσαι «όπου φυσάει ο άνεμος», οφείλεις να βλέπεις τα πράγματα κατάματα, να πιάνεις το πρόβλημα απ’ τα μαλλιά και να μην κρύβεσαι πίσω από την κουρτίνα αποφεύγοντας να αντιμετωπίσεις κάτι που θα χαλάσει τη βολή σου. Κακά τα ψέματα, τα πιο ωραία και δυνατά πράγματα σ’ αυτή τη ζωή φέρουν μαζί τους και τις πιο μεγάλες υποχρεώσεις. Αν είσαι ευθυνόφοβος και «μη μου άπτου», άσε τους γάμους, τα παιδιά και τις καριέρες ή διάλεξε ένα από τα δύο ή απλά ζήσε μόνο για σένα και το σήμερα. Και απ’ αύριο βλέπουμε.

Source :
askmen.com

Σχόλια