Το διάλογο με το κράτος αλλά και την βοήθεια του ζητούν οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής για ν’ αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που έφερε μαζί της η αναστολή των εργασιών τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Συμμετέχοντας στην πανευρωπαική διαμαρτυρία των ανθρώπων της εστίασης με τον τίτλο «Άδεια Καρέκλα», μέλη του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής (ΠΑΣΙΚΑ) τοποθέτησαν περίπου 100 καρέκλες έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, στις οποίες ήταν αναρτημένα συνθήματα με τα αιτήματά τους.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο επικεφαλής της Επαρχιακής Επιτροπής του Συνδέσμου, Κύπρος Κυπριανού, το κυριότερο αίτημα είναι η ουσιαστική οικονομική στήριξη από το κράτος, αναλογικά για την κάθε επιχείρηση, τονίζοντας ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα λόγω της αναστολής λειτουργίας των κέντρων αναψυχής και εστίασης.

Επίσης, συνέχισε, «ζητούμε εύκολο και προσβάσιμο δανεισμό για τις μικρές επιχειρήσεις, δραστική μείωση των ενοικίων και οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν για τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων να γίνουν μέσα από διάλογο με το Σύνδεσμο»

«Η εμπειρία των πολλών είναι καλύτερη από την εμπειρία του ενός και όταν υπάρχει βούληση υπάρχει και ο τρόπος», συμπλήρωσε ο κ. Κυπριανού, σημειώνοντας ότι οι θέσεις του Συνδέσμου έχουν αποσταλεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς σχετικά υπέδειξε πως 60 με 80% των κέντρων αναψυχής δεν θα μπορούν να επαναλειτουργήσουν όταν δοθεί το πρώτο πράσινο φως από το κράτος, αφού, με τα περιοριστικά μέτρα που προτείνονται, δεν θα μπορούν να καλυφθούν τα λειτουργικά έξοδα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχόλια