Εποχική χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ θερμή αέρια μάζα αναμένεται από την Δευτέρα.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά, κυρίως στα νοτιοανατολικά και στο εσωτερικό, αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 22 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, μετά τη διάλυση της τοπικής αραιής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί στις περισσότερες περιοχές κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά, κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς 3 Μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά το απόγευμα στα νότια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 32 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 28 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ αργότερα τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που νωρίς το απογεύμα θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα ορεινά. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες χαμηλές νεφώσεις κυρίως στα παράλια, και τοπική αραιή ομίχλη ή και ομίχλη σε περιοχές του εσωτερικού, τα νότια και νοτιοανατολικά παράλια.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο μέχρι την Τρίτη ξεπερνώντας τους 40 βαθμούς, θερμοκρασίες αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές κυρίως στο εσωτερικό και τα ορεινά.

Πηγή: Sigmalive.com

Σχόλια