Είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως το «νησί της Αποκάλυψης» ή το «ιερό νησί» του Αιγίου, αφού εκεί έγραψε ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, την Αποκάλυψη. Η Πάτμος είναι, όμως και ένας προορισμός για ψαγμένους ταξιδιώτες, που αναζητούν την ηρεμία, τη γαλήνη αλλά και τη διαφορετικότητα.

Το επιβλητικό καστρομονάστηρο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και το Σπήλαιο της Αποκάλυψης, αναγνωρισμένα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, είναι δυο μόνο από τα μέρη που πρέπει να επισκεφθεί κανείς.

Η Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου είναι κτισμένη σε διάταξη φρουρίου και στέκεται επιβλητική σε ένα ύψωμα πάνω από το λιμάνι της Πάτμου ενώ θεωρείται το σημαντικότερο μοναστηριακό συγκρότημα του Αιγαίου.

Το Σπήλαιο της Αποκάλυψης είναι μια σπηλιά τέσσερα μέτρα κάτω από τη γη, όπου σύμφωνα με την παράδοση ο Ευαγγελιστής Ιωάννης έγραψε την Αποκάλυψη, καθ ‘υπόδειξη της φωνής του Θεού. Ο λατρευτικός χώρος είναι ανοιχτός για το κοινό, προσελκύοντας κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς. Η έντονη μυστικιστική της ατμόσφαιρα θα σας μαγέψει, ενώ στους τοίχους του Σπηλαίου θα ανακαλύψετε τα αποτυπώματα του Ευαγγελιστή.

Το λιμάνι και η πρωτεύουσα του νησιού, Σκάλα είναι ο μεγαλύτερος οικισμός του και συγκεντρώνει το σύνολο της τουριστικής κίνησης. Οι παραλίες της Πάτμου είναι μοναδικές! Εκείνη που προσελκύει τους περισσότερους ντόπιους και τουρίστες είναι η κοσμοπολίτικη αμμουδιά του Κάμπου. Οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, αλλά και οικογένειες με παιδιά θα βρουν εδώ τον ιδανικό προορισμό για ατέλειωτες βουτιές.

Στα Βάγια θα βρείτε τα πιο κρύα νερά του νησιού. Αν θέλετε απομόνωση, τα καραβάκια από τη Σκάλα θα σας πάνε στην Ψιλή Άμμο, ενώ η παραλία της Σαψίλας με τα ζεστά νερά και τη Λάμπης με τα πολύχρωμα βότσαλα θα ολοκληρώσουν τις επιλογές σας.

Πηγή: Newsbomb.gr

Σχόλια