Στις ΗΠΑ βρίσκεται πλέον ο νεαρός Joshua Epifaniou, ο οποίος εκδόθηκε από τις αρχές της Κύπρου.

Ο νεαρός χάκερ έγινε ο πρώτος Κύπριος που εκδόθηκε από τις Αρχές της Κύπρου στις ΗΠΑ. Η dailystar φιλοξενεί δηλώσεις της μητέρας του η οποία διαμένει μόνιμα στο νησί μας τα τελευταία 30 χρόνια. «Τον είδα 3 λεπτά τελευταία φορά στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, την Ιη Ιουλίου, κατάφερα να τον φιλήσω, να τον αγκαλιάσω και να του πω αντίο», λέει η 57χρονη γυναίκα. «Του στέρησαν την εφηβεία του, έγινε ενήλικας στις φυλακές», λέει η 57χρονη μητέρα του Joshua.

Διαβάστε εδώ σχετικά: Η Κ.Δ έκδωσε στις ΗΠΑ ύποπτο για δεσμούς με Χεζμπολάχ και Κύπριο χάκερ

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην υπόθεση της έκδοσης του νεαρού και στο γεγονός ότι τώρα είναι αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης στις ΗΠΑ που μπορεί να φθάσει και τα 20 χρόνια. Σημειώνεται ότι μαζί με τον νεαρό, στις ΗΠΑ εκδόθηκε από την Κύπρο και ένας Λιβανέζος υπήκοος που κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από ναρκωτικά για λογαριασμό της οργάνωσης Χεζμπολάχ.

Η dailystar αναφέρεται επίσης και στο tweet της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Κύπρο, που αναφέρεται στην υπόθεση της έκδοσης και στο ιστορικό της συμφωνίας Κύπρου – ΗΠΑ.

The United States and Republic of Cyprus signed a mutual extradition treaty in 1999. This week the first 2 persons were extradited to the United States under the provisions of that treaty. [1/2]

— U.S. Embassy Cyprus (@USEmbassyCyprus) July 18, 2020

Πηγή: Sigmalive.com

Σχόλια