Την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων που εφάρμοσε η Αστυνομία με σκοπό τη μείωση της ταλαιπωρίας του κοινού κατά τις κυριακάτικες εξορμήσεις του, στις παραθαλάσσιες περιοχές και τα ορεινά θέρετρα σχολίασε στο Sigmalive ο Βοηθός Διευθυντής της τροχαίας, Χάρης Ευριπίδου.

Ερωτηθείς κατά πόσον τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί έχουν μειώσει το πρόβλημα της τροχαίας κίνησης, απάντησε ότι δεν υπάρχουν μετρήσιμα στοιχεία ακόμα, αλλά το προηγούμενο σαββατοκύριακο δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό πρόβλημα. Σημείωσε ότι υπήρξε μεν η αναμενόμενη αυξημένη τροχαία κίνηση και κάποια μικροτροχαία, αλλά το πιο πιθανό να έχουν συμβάλει τα νέα μέτρα, ώστε να μην δημιουργηθούν ανάλογες εικόνες με την Κυριακής της 28ης Ιουνίου.

Απαντώντας κατά πόσον θα εφαρμοστούν νέα μέτρα, απάντησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αναγκαιότητα για νέα μέτρα, αλλά έχει αποφασιστεί η παράταση τον μέτρων αυτών μέχρι και τον Αύγουστο.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (12/7) τέθηκε σε ισχύ το διάταγμα που εξέδωσε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η διακίνηση αρθρωτών μηχανοκίνητων οχημάτων, κατά τις πρωινές και απογευματινές ώρες της Κυριακής.

Σύμφωνα με το διάταγμα, μεταξύ των ωρών 9π.μ. – 1μ.μ. και 4μ.μ. – 8μ.μ., των Κυριακών 12, 19 και 26 Ιουλίου, απαγορεύεται η διακίνηση αρθρωτών μηχανοκίνητων οχημάτων, στους αυτοκινητόδρομους, καθώς και στους υπεραστικούς δρόμους Λευκωσίας – Τροόδους, Λεμεσού – Πλατρών – Τροόδους και Πάφου – Πόλεως Χρυσοχούς.

Παράλληλα, υπάρχει ήδη σειρά μέτρων από την Αστυνομία με στόχο τη μείωση του κυκλοφοριακού χάους που παρατηρείται.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν την αναβαθμισμένη, φυσική παρουσία των μελών της Τροχαίας Αρχηγείου, στους αυτοκινητόδρομους και το δευτερεύον οδικό δίκτυο, για επιτήρηση της τροχαίας κίνησης και λήψη άμεσων μέτρων εκεί και όπου παρατηρούνται προβλήματα.

Επίσης, κάθε Κυριακή, η Αστυνομία εξέδιδε σε τακτική βάση, αλλά και εκτάκτως, ανακοινώσεις σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο. Οι ανακοινώσεις αυτές δημοσιεύονταν στην ιστοσελίδα της Αστυνομίας (www.cypruspolicenews.com), τους λογαριασμούς της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) και στην εφαρμογή για κινητές ηλεκτρονικές συσκευές (application) της Αστυνομίας.

Σχόλια