Σε έντονα συγκινησιακό κλίμα ολοκληρώθηκε η εκδήλωση στον κεντρικό σταθμό της ΕΜΑΚ στην Κοφίνου, για τη μνήμη των έξι μελών της δύναμης που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στην φονική έκρηξη στο Μαρί.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη, η οποία ανέφερε πως «η έκρηξη άφησε πίσω της 13 νεκρούς, 62 τραυματίες και τεράστιες οικονομικές και υλικές ζημιές. Μια έκρηξη που συντάραξε ολόκληρη την Κυπριακή κοινωνία και που επιβεβαίωσε με τον χειρότερο τρόπο ότι στα θέματα ασφάλειας δεν επιτρέπεται ποτέ εφησυχασμός».
Έχουν περάσει εννέα χρόνια και οι μνήμες είναι νωπές, σημείωσε, και πρόσθεσε πως θα παραμείνουν νωπές για πάρα πολλά χρόνια ακόμα.
«Οι οικονομικές και υλικές ζημιές που προκάλεσε η έκρηξη, έχουν αναπληρωθεί. Οι ζωές όμως των ανθρώπων που χάθηκαν, δεν μπορούν δυστυχώς ποτέ να αναπληρωθούν», ανέφερε.
Έχουμε όλοι υποχρέωση έναντι αυτών των ανθρώπων, τους συγγενείς τους και του λαού, να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες τραγωδίες δεν θα συμβούν ξανά, σημείωσε η Υπουργός.
Στην δική του ομιλία ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας, Χριστάκης Μαυρής, ανέφερε πως το μαύρο πρωινό της 11ης Ιουλίου έμελλε να είναι μοιραίο για τους ήρωες της ΕΜΑΚ, έμελλε να είναι δυστυχώς το τελευταίο για τον Γιώργο, τον Αντρέα, τον Βασίλη, τον Σπύρο, τον Αδάμο και τον Παναγιώτη.

Σχόλια