Ξεκάθαρες αιχμές προς την ηγεσία της ΚΟΠ και του ΚΟΑ, άφησε ο εκ των υπευθύνων του μουσείου του ΑΠΟΕΛ, Μιχαλάκης Ραφαήλ, μιλώντας στον Super Sport FM 104.0.

Το πρώην μέλος του Δ.Σ των γαλαζοκιτρίνων ανέφερε ότι κανένας από τους δύο οργανισμούς δεν έχει επισκεφθεί το μουσείο της ομάδας, παρά τις συνεχόμενες προσκλήσεις που τους έχουν αποσταλεί.

«Το μουσείο το οποίο εγκαινιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο ανήμερα των γενεθλίων του ΑΠΟΕΛ ήταν ένα όνειρο των φίλων, των παραγόντων και κυρίως των αθλητών. Τα εμπόδια ήταν πολλά, οικονομικό, θέμα χώρου και άλλα. Άρχισε η προσπάθεια υλοποιήσης μετά την παραχώρηση του χώρου από την διοίκηση. Μας παραχώρησαν τον πάνω όροφο του οικήματος. Άρχισε από τον Χάρη Βασιλείου, έναν αγνό ΑΠΟΕΛίστα. Μέσω της εταιρείας που εργαζόταν μας εξασφάλισε ένα μεγάλο ποσό 150 χιλιάδων ευρώ υπό μορφή εργασιών. Έτσι μπήκαν οι βάσεις και κατέστησαν το πρότζεκτ υλοποιήσιμο», αναφέρει αρχικά ο Μιχαλάκης Ραφαήλ.

«Η ιστορία του ΑΠΟΕΛ θέλει τον διπλάσιο χώρο. Οικονομικά η κατάσταση είναι δύσκολη. Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό, ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ απέχει, έχουμε 10-20 επισκέπτες εβδομαδιαίως που δεν το καθιστά βιώσιμο. Ευτυχώς έχουμε χορηγούς που δεν έχουν καμιά σχέση με το ΑΠΟΕΛ. Θέλω να τονίσω την παντελή αδιαφορία του ΚΟΑ και της ΚΟΠ. Τους καλέσαμε στην παρουσίαση, στον αγιασμό, στην ενημέρωση και στα εγκαίνια και δεν πάτησε κανείς. Ο πρόεδρος του ΚΟΑ στον οποίο έγραψα μια επιστολή μου είπε ότι με την πρώτη ευκαιρία θα έρθει και δεν ήρθε ακόμα. Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν. Οι αθλητές του ΑΠΟΕΛ βοήθησαν και οικονομικά και με εκθέματα, ο Αλωνεύτης, ο Χαραλαμπίδης, ο Νεκτάριος, ο Πιέρος, ο Χιώτης, ο Νικόλας Ιωάννου, ο Μερκής και άλλοι. Βγάλαμε και μια συλλεκτική φανέλα αξίας 500 ευρώ και εξαντλήθηκαν. Από ανθρώπους που δεν περιμέναμε πήραμε πολλά. Έχουμε φανέλα από το 1932 ενός αναπληρωματικού ποδοσφαιριστή με κηλίδα από αίμα, μάλλινη φανέλα», πρόσθεσε για να καταλήξει.

«Πριν κάνουμε το μουσείο πήγαμε και είδαμε τα μουσεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του Ολυμπιακού Πειραιώς. Της Γιουνάιτεντ είναι σε άλλο επίπεδο. Στο μουσείο του Ολυμπιακού μίλησα με την κοπέλα εκεί και μου είπε ότι το έφτιαξε ο Κόκκαλης όταν άνοιξε το Καραϊσκάκης και από τότε μπήκαν ελάχιστα εκθέματα. Ο κόσμος πάει μόνο πριν τα ματς και για να πάρει εισιτήρια. Ο μόνος παίκτης που όποτε έχει ξένους από το εξωτερικό και τους φέρνει εδώ είναι ο Ντάρμπισάιαρ. Μου είπε ο Πρόδρομος όταν κάνει γήπεδο θα το μεταφέρουμε εκεί. Όταν είναι στο κέντρο της Λευκωσίας και δεν πάει ο κόσμος να το δει, θα κόψει να πάει στην Κοκκινοτριμιθιά»;

Original Source: http://omada.reporter.com.cy

Σχόλια