Διάχυτη είναι πλέον η ανησυχία της κοινωνίας και ειδικά των γονιών ότι το παιδί τους κινδυνεύει να πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Γραφείου IMR/Πανεπιστήμιο Λευκωσίας που διενεργήθηκε για λογαριασμό της «Σημερινής» της Κυριακής, σχεδόν ένας στους δύο πολίτες πιστεύει ότι τα παιδιά στην Κύπρο κινδυνεύουν σε αρκετό βαθμό να πέσουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ άλλο 28% βλέπουν ότι κινδυνεύουν σε μεγάλο βαθμό.

Την ίδια ώρα, μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης (36%) εκτιμούν πως τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων, ενώ το 45% θεωρούν ότι έχουν αυξηθεί τόσο τα κρούσματα όσο και οι καταγγελίες. Υπό το φως τούτων, οι πολίτες απαιτούν από την Πολιτεία να θεσπίσει πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο, ούτως ώστε οι ποινές που επιβάλλονται σε όσους καταδικάζονται για τέτοιας φύσεως ειδεχθή εγκλήματα, να λειτουργούν αποτρεπτικά για τους θύτες.

Σε σχέση με την απονομή προεδρικής χάριτος σε καταδικασθέντες για τέτοιας φύσεως ειδεχθή εγκλήματα, οι πολίτες εκφράζουν την κάθετη αντίθεσή τους, βάζοντας τα, ταυτόχρονα, με το σύστημα ευρύτερα, το οποίο αδυνατεί, κατά την άποψή τους, να προστατεύσει αποτελεσματικά τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Όλα τα ευρήματα της δημοσκόπησης που θα συζητηθεί στη «Σημερινή» της Κυριακής.

Σχόλια