Ένα απαράδεκτο “κόλπο” σκαρφίστηκαν ασυνείδητοι οδηγοί, προκειμένου να αποφύγουν την Αστυνομία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, οδηγοί έσβησαν τα φώτα του αυτοκινήτου τους για να “γλιτώσουν” και δεν σταμάτησαν όταν τους έκαναν σήμα τα μέλη της Τροχαίας.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας 

Κατά τη διεξαγωγή τροχονομικών ελέγχων, τα μέλη της Αστυνομίας καλούνται να αντιμετωπίσουν διάφορα περιστατικά διάπραξης τροχαίων αδικημάτων.

Χθες βράδυ και τις πρωινές ώρες σήμερα, τα μέλη της Αστυνομίας (Ειδικός Ουλαμούς Μοτοσικλετιστών Αρχηγείου), κλήθηκαν και αντιμετώπισαν, περιστατικά, που βασικό στοιχείο τους, ήταν η παντελής έλλειψη οδικής συνείδησης και σεβασμού προς τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου.

Για προβληματισμό όλων μας, καταγράφουμε μερικά από αυτά. Οδηγός εντοπίστηκε να οδηγά το αυτοκίνητό του με ταχύτητα 146 χιλιόμετρα ανά ώρα, όχι σε κάποιο αυτοκινητόδρομο, αλλά σε περιοχή όπου το όριο ταχύτητας είναι ΜΟΝΟ 50.  Εκτός απ΄ αυτό, ο οδηγός έκρινε σκόπιμο, να σβήσει τα φώτα πορείας του οχήματός του και να παραλείψει να σταματήσει για έλεγχο.

Με το ίδιο σκηνικό, άλλος οδηγός ο οποίος εντοπίστηκε με σοβαρή παράβαση του ορίου ταχύτητας των 50 χιλιομέτρων, έκρινε και αυτός σκόπιμο, όπως σβήσει τα φώτα πορείας του οχήματός του, παραλείψει να σταματήσει για έλεγχο και περάσει πάνω από νησίδα με σκοπό να διαφύγει.

Ένας άλλος οδηγός, έγκρινε όχι μόνο ότι πρέπει να οδηγά χωρίς άδεια οδηγού, χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας και χωρίς αδειούχο συνοδηγό, αλλά, ότι έπρεπε να παραβιάσει και το όριο ταχύτητας κατά 83 χιλιόμετρα.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό και κατανοητό, ότι οι συστηματικοί τροχονομικοί έλεγχοι, που διενεργούνται στο πλαίσιο της πρόληψης και μείωσης των θανατηφόρων αλλά και σοβαρών οδικών τροχαίων συγκρούσεων, σώζουν ΖΩΕΣ.

Πηγή:
ΚΥΠΕ
Source :

offsite.com.cy

Σχόλια