Μια παραδοχή απ’ την πλευρά του Facebook που μπορεί αρχικά να φαίνεται αρνητική, όμως, σε δεύτερη ανάγνωση αντιλαμβανόμαστε πως είναι για καλό σκοπό!

To Facebook σκανάρει ό,τι στέλνεις στο Messenger αλλά, όπως αποκαλύφθηκε, το κάνει για καλό σκοπό! Το ξέρουμε ότι μετά τις αποκαλύψεις με τα προσωπικά δεδομένα του Facebook είσαι δύσπιστος, αλλά αυτή τη φορά δεν υπάρχει καμία εκμετάλλευση των στοιχείων σου!

Το Facebook παραδέχτηκε ότι σκανάρει τα μηνύματα και τα links που ανταλλάσσονται μέσω του Facebook Messenger, όμως, ο λόγος είναι πολύ σημαντικός.

Πρόκειται για τα αυτοματοποιημένα εργαλεία της Facebook, τα οποία έχουν στόχο να ελέγχουν τα links για ιούς και malware, τις φωτογραφίες για ενδεχόμενο παιδικής πορνογραφίας κλπ.

Σύμφωνα με το Facebook, ο έλεγχος γίνεται από ειδικούς αλγορίθμους και όχι από ομάδα ανθρώπων.

Εκπρόσωπος της Facebook σε δηλώσεις του σημείωσε πως αποκλειστικός στόχος είναι η προστασία των χρηστών από κακόβουλο ή/και παράνομο περιεχόμενο.

Μεγαλώνει το σκάνδαλο της Cambridge Analytica

Μεγαλώνει το σκάνδαλο της Cambridge Analytica καθώς τα στοιχεία συνολικά 87 εκατ. χρηστών του Facebook πιθανότατα έφτασαν στα χέρια της εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica. Η νεότερη εκτίμηση για τον αριθμό των στοιχείων έγινε απ’ το Facebook.

«Συνολικά, πιστεύουμε ότι οι προσωπικές πληροφορίες έως και 87 εκατομμυρίων χρηστών –οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στις ΗΠΑ– αποκτήθηκαν αθέμιτα από την Cambridge Analytica», ανέφερε το Facebook.

Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη εκτίμηση του Facebook ήταν ότι η Cambridge Analytica είχε αποκτήσει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα 50 εκατ. χρηστών.

Σχόλια