Πάμε λίγο πίσω, μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν και να θυμηθούμε πως για πρώτη φορά, ο ψηφιακός βοηθός της Samsung, Bixby έκανε πρεμιέρα τον Μάρτιο του 2017 μέσω των smartphones Galaxy S8 και S8+ με απώτερη επιθυμία της εταιρεία να ανταγωνιστεί την Alexa, Google Assistant, Siri και Cortana.

Χρειάστηκε περισσότερο από ένα χρόνο για την έκδοση Bixby 2.0 που είδαμε να εγκαθίσταται εξαρχής στο ανανεωμένο Galaxy Note 9 και παρόλο που ο αναβαθμισμένος εικονικός βοηθός περιελάμβανε ουσιαστικές βελτιώσεις σε βασικούς τομείς όπως η επεξεργασία της φυσικής γλώσσας ή η ευαισθητοποίηση στα συμφραζόμενα, οι χρήστες εξακολουθούσαν να επιθυμούν να θέλουν να αποκτήσει κι άλλες λειτουργίες εκείνο το ειδικό ενοχλητικό κουμπί.

Με τα Bixby Capsules που είναι κάτι που θυμίζει τα αντίστοιχα Alexa Skills που αναπτύσσονται από τρίτους, τελικά φαίνεται πως η Samsung θα μπορούσε να καλύψει τον ανταγωνισμό. Η εταιρεία επιταχύνει περαιτέρω τις αναπτυξιακές της προσπάθειες με την επόμενη γενιά της Bixby, η οποία, πιστεύουν ή όχι, μπορεί να δει το φως της ημέρας σε λίγους μόνο μήνες.

Συγκεκριμένα, οι αναφορές των επενδυτών λένε πως το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της Samsung θα πρέπει να περιλαμβάνει “το νέο Bixby που βρίσκεται σε εξέλιξη”, όπως επιβεβαίωσε ο κ. Chung Eui-suk, Executive Vice President της μεγαλύτερης εταιρίας κατασκευής συσκευών στον κόσμο.

Ο Chung λέει πως η τεχνολογία AI γενικά έχει κάνει μερικά βήματα εξέλιξης, αλλά στα επόμενα 10 χρόνια θα βελτιωθεί κατά πολύ και θα μας απασχολήσει ιδιαότερα όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα Android.

Για να σιγουρευτεί η Samsung πως θα συμβαδίσει με το μέλλον, θα εγκαταστήσει το Bixby σε όλα τα προϊόντα μέχρι το 2020. Προφανώς δεν μιλάμε μόνο για smartphones, έξυπνες συσκευές ή tablet, αλλά και για τηλεοράσεις, ψυγεία, φούρνους μικροκυμάτων. Συνολικά, η Samsung παράγει 500 εκατομμύρια ηλεκτρονικά προϊόντα ετησίως.

Η εταιρεία θέλει να επενδύσει τουλάχιστον 22 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη ΑΙ κατά τα επόμενα δύο χρόνια. Το Galaxy F με το Bixby 3.0 θα μπορούσε να μας εκπλήξει με διάφορους τρόπους.

Source :

techingreek.com

Σχόλια