Ο Γιάννης Κοροβέσης, ένας από τους κορυφαίους bartenders τη χώρας μας, έχει ζήσει κάποια από τα μεγαλύτερα καρναβάλια του πλανήτη. Εμπνέεται, λοιπόν, από τα κομφετί και τις σερπαντίνες και παρουσιάζει τα κοκτέιλ του.

Rio de Janeiro: Caipirinha

Για το Ρίο δε χρειάζεται να γράψουμε πολλά. Ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του παγκόσμιου καρναβαλιού χορεύει πάντα με ένα ποτήρι caipirinha στο χέρι, αφού στην κασάσα τους οι Βραζιλιάνοι δεν προσθέτουν και πολλά, μόνο λίγο στυμμένο λάιμ και σιρόπι ζάχαρης. Εντάξει, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, στη Βραζιλία τη σερβίρουν σε δεκάδες παραλλαγές ανάλογα με το φρούτο της αρεσκείας τους, αλλά είπαμε να σε κεράσουμε την αυθεντική συνταγή με το μοσχολέμονο (ελληνιστί το λάιμ).

Caipirinha

Υλικά
> 60 ml κασάσα.
> 1/2 λάιμ στυμμένο.
> 15 ml σιρόπι ζάχαρης (2 μέρη ζάχαρη, 1 μέρος νερό).

Εκτέλεση
Συνθλίβουμε με ένα γουδοχέρι το λάιμ στον πάτο ενός ποτηριού τύπου double rocks, προσθέτουμε τριμμένο πάγο, την κασάσα και το σιρόπι και ανακατεύουμε. Απογεμίζουμε με τριμμένο πάγο και γαρνίρουμε με μια σφήνα λάιμ κι ένα καλαμάκι.

Νew Orleans: Absinthe Frappé

Η πατρίδα της τζαζ και του Mardi Gras, τυγχάνει να είναι και η πόλη όπου γεννήθηκαν πολλά από τα κλασικά κοκτέιλ. Στο καρναβάλι τους, πίνουν αυτό:

Absinthe Frappé

Υλικά
> 50 ml αψέντι
> 15 ml σιρόπι ζάχαρης (2 μέρη ζάχαρη, 1 μέρος νερό)
> Μια χούφτα φύλλα δυόσμου
> Σόδα

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε σέικερ με πάγο τα φύλλα δυόσμου μαζί με το αψέντι και το σιρόπι ζάχαρης. Σουρώνουμε σε ψηλό ποτήρι με τριμμένο πάγο και απογεμίζουμε με τη σόδα. Ανακατεύουμε ελαφρά. Γαρνίρουμε με μια φουντωτή κορυφή δυόσμου και ένα καλαμάκι.

Port of Spain: Trinidad Sour

Στην πρωτεύουσα του Τρινιντάντ και Τομπάγκο, όπου είχα την τύχη να παρευρεθώ πριν από μερικά χρόνια, έμαθα από πρώτο χέρι τι σημαίνει καρναβάλι. Χιλιάδες άνθρωποι συρρέουν μασκαρεμένοι για να χορέψουν υπό τους ήχους της μουσικής calypso και soca, πίνοντας φυσικά ολόφρεσκο νερό καρύδας, ρούμι Angostura, αλλά και κοκτέιλ με ρούμι!

Trinidad Sour

Υλικά
> 30 ml Angostura bitters
> 30 ml σιρόπι πικραμύγδαλου
> 25 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
> 15 ml ουίσκι από σίκαλη

Εκτέλεση
Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο και διπλοσουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ.

Νίκαια: Honeysuckle Rose

Στην πανέμορφη Κυανή Ακτή λατρεύουν το υπέρκομψο ροζέ κρασί Προβηγκίας, που παράγεται στη γύρω περιοχή. Εμείς το χρησιμοποιούμε αντικαθιστώντας το βερμούτ σε μια παραλλαγή του κλασικού κοκτέιλ Negroni.

Honeysuckle Rose

Υλικά
> 90 ml Whispering Angel ροζέ κρασί ή οποιοδήποτε άλλο ροζέ Προβηγκίας.
> 25 ml gin.
> 15 ml Campari.

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με πάγο σε γυάλινο δοχείο ανάμειξης και σουρώνουμε σε ποτήρι του κρασιού. Γαρνίρουμε με μια φλούδα από πορτοκάλι.

Βενετία: Radici Spumante

Η Βενετία φημίζεται για το Prosecco της, το δημιουργό των spritz (τα αφρώδη κοκτέιλ). Για τις φετινές Απόκριες προτείνουμε ένα κοκτέιλ με Prosecco και βότανα, το Radici Spumante.

Radici Spumante

Υλικά
> 45 ml λικέρ Roots Herb.
> 15 ml λευκό ξηρό port.
> 15 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.
> 15 ml γρεναδίνη.
> Prosecco.

Εκτέλεση
Χτυπάμε σε σέικερ όλα τα υλικά με πάγο, εκτός του prosecco. Διπλοσουρώνουμε σε ποτήρι του κρασιού με πάγο και απογεμίζουμε με το prosecco. Γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού.

Πάτρα: ​Santo Nero

Στην Πάτρα, τώρα, δεν χρειάζεται και πολλή σκέψη για να καταλάβεις ποιο είναι το παραδοσιακό της προϊόν που χρησιμοποιήσαμε σε κοκτέιλ. Φυσικά, ο ήρωας των εφηβικών μας χρόνων: η μαυροδάφνη,

Santo Nero

Υλικά
> 40 ml gin.
> 20 ml μαυροδάφνη Πατρών.
> 30 ml Amaro Averna.

Εκτέλεση
Αναδεύουμε όλα τα υλικά με πάγο σε γυάλινο δοχείο ανάμειξης (mixing glass). Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι τύπου double rocks με ένα μεγάλο κομμάτι πάγου ή σε παγωμένο ποτήρι martini και γαρνίρουμε με μια φλούδα λεμονιού.

Source :

askmen.gr

Σχόλια