Μπορεί να έχεις βαρεθεί να κάνεις σεξ στις ίδιες στάσεις ξανά και ξανά. Το ίδιο και εκείνη. Άλλωστε η σχέση σας μετράει χρόνια (φαγούρας). Μπορεί να έγινες πατέρας και εκείνη μητέρα και το μόνο πράγμα που έχει στο μυαλό της είναι «σταμάτα μην ξυπνήσει το παιδί και έχουμε άλλα». Ή μπορεί απλά να είσαστε εξουθενωμένοι από τη δουλειά και να θέλετε να αράξετε στον καναπέ για να δείτε Netlfix αντί να κάνετε τρέλες.

Όλα αυτά όμως σίγουρα δε σημαίνουν ότι η σεξουαλική σου ζωή μαζί της είναι καταδικασμένη στη μετριότητα.

Παρακάτω θα βρεις τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σεξ τα ζευγάρια που είναι σε μακροχρόνια σχέση, ακόμα και γάμο αλλά και πώς μπορείς να τα ξεπεράσεις:

Η κούραση κόβει μαχαίρι το σεξ

Το πρόβλημα: Υπάρχουν περιπτώσεις, όπως μια απόλυση, μια δύσκολη ψυχολογικά ή σωματικά περίοδος ή απλώς μια σπαστική Δευτέρα, που το τελευταίο που θέλεις/ θέλει να κάνετε είναι σεξ.
Σύμφωνα με τη σύμβουλο σχέσεων και συγγραφέα Lauren Zander όμως, για τους περισσότερους ανθρώπους η εξάντληση είναι απλώς ένα κάλυμα για την τεμπελιά. «Αν μπορείς να βρεις χρόνο για να δεις Netflix ή να χαζέψεις στο Instagram, μπορείς σίγουρα να χωρέσεις ένα 30λεπτο σεξ στο πρόγραμμα σου».
Η λύση: Για να αντιμετωπίσεις τις περιόδους «ξηρασίας», η Zander προτείνει να συζητήσεις μαζί της το πόσο συχνά θα θέλατε να κάνετε σεξ. Μόλις συμφωνήσετε στη συχνότητα, κάντε μια ανευ διαπραγματεύσεων υπόσχεση να παραμείνετε στο συμφωνηθέν σας πρόγραμμα – είτε είναι μια φορά τη μέρα είτε δύο φορές την εβδομάδα.

… Και εκείνη το στοματικό σεξ

Το πρόβλημα: Αν είσαι υποστηρικτής του «δούναι και λαβείν» σε ό,τι αφορά το στοματικό σεξ αλλά η σύντροφος σου δεν είναι της ίδιας άποψης, υπάρχει πρόβλημα.
Η λύση: H Walfish προτείνει να χρησιμοποιήσετε πράγματα που θα εντείνουν τόσο την απόλαυση σου όσο και την άνεση της κατά τη διάκρκεια του στοματικού. Μπορείτε, για παράδειγμα, να πειραματιστείτε με σαντιγύ ή σιρόπι σοκολάτας. Πάντα με προσοχή και με συναίσθηση του πού τα τοποθετείς. Δεν θες να έχεις άλλα μετά και να τρέχεις και να μην φτάνεις.

Ο πειραματισμός με τα βοηθήματα δεν οδηγεί πουθενά

Το πρόβλημα: Παρ’ όλο που τα σεξουαλικά βοηθήματα μπορούν να κάνουν τα πράγματα στο κρεβάτι πολύ πιο ενδιαφέροντα, υπάρχει η πιθανότητα να κάνουν κάποιον να νιώσει ότι οι ικανότητες του στο σεξ είναι ελλιπείς.
Η λύση: Αν είσαι εσύ αυτός που θέλει να πειραματιστεί, δοκίμασε να της πεις ακριβώς το τι θέλεις να δοκιμάσεις, ξεκαθαρίζοντάς της ότι είσαι απόλυτα ευχαριστημένος με την ίδια ως ερωτική παρτενέρ.

Η λίμπιντό σας είναι σαν την ημέρα με τη νύχτα

Το πρόβλημα: Εσύ έχεις μονίμως όρεξη για σεξ αλλά εκείνη είναι περισσότερο τύπος του «μια φορά την εβδομάδα»; Μην αγχώνεσαι. Ο αυθορμητισμός -«έλα να σου σκίσω τα βάρδουλα»- είναι πολύ εύκολο να υποχωρήσει στις μακροχρόνιες σχέσεις, πόσω μάλλον όταν η λίμπιντο σου και της δεν λένε να συγχρονιστούν με τίποτα.
Η λύση: Αυτό που μπορείς να κάνεις, αντί να περιμένεις την επιθυμία της να χτυπήσει την πόρτα στη δική σου, είναι να την ενθαρρύνεις να δείξει σχετική προθυμία. Αν, για παράδειγμα, είναι κουρασμένη και εσύ κάνεις κίνηση, μην την αφήσεις να σε διακόψει κατευθείαν. Δοκίμασε να την ξελογιάσεις και μπορεί να βρει τη διάθεσή της στην πορεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν γίνει μια καλή αρχή, ενθουσιάζονται και οι δύο παρτενέρ και τελικά, θέλουν να συνεχίσουν.

Αποκτήσατε παιδί και η σεξουαλική σας ζωή έχει βαλτώσει

Το πρόβλημα: Είτε πρόκειται για το πρώτο ή το τέταρτο παιδί, το σεξ είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που ένα ζευγάρι θα παραμερίσει όταν καλωσορίσει ένα νέο μέλος στην οικογένεια. Η προσπάθεια και η πλήρης αφοσίωση στο παιδί είναι απολύτως λογικό να απορροφάει χρόνο από πράγματα που συνηθίζατε να κάνετε παλαιότερα, όπως η γυμναστική ή η προετοιμασία για ένα ρομαντικό δείπνο.
Μην ξεχνάς ότι είναι πολύ πιθανό εκείνη να πονάει ακόμα από τη γέννα ή να περνάει μια δύσκολη ψυχολογικά περίοδο λόγω της επιλόχειου κατάθλιψης και να μην αισθάνεται σέξι.
Η λύση: Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να προσλάβετε μια babysitter, ακόμα και για μερικές ώρες. Είτε απολαύσετε ένα δείπνο μαζί ή απομονωθείτε για ένα απόγευμα σε ένα ξενοδοχείο, οι ώρες που θα περάσετε μόνοι σας θα κάνουν σίγουρα καλό στη σχέση σας.

Σχόλια