Σε ηλικία 93 ετών έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Πασαλάρης που για πολλούς κορυφαίους δημοσιογράφους υπήρξε ο δάσκαλός τους!

AdTech Ad

Ο μεγάλος δημοσιογράφος ο οποίος διετέλεσε διεθυντής σε κορυφαίες εφημερίδες της χώρας μας αλλά και περιοδικά, αποτελούσε πρότυπο για πολλούς ανθρώπους του χώρου των έντυπων. Σπούδασε Ιατρική και Πολιτικές Επιστήμες στην Αθήνα και Δημοσιογραφία στην Αμερική.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1946 στον «Ριζοσπάστη» ως αθλητικός συντάκτης και αργότερα ως αρχισυντάκτης. Την ίδια χρονιά κλείστηκε στη Μακρόνησο ως τα τέλη του 1950, παρέα με τους Μίκη Θεοδωράκη, Θανάση Κανελλόπουλο, Κώστα Δεσποτόπουλο, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Γιάννη Βούλτεψη και άλλους.

Μετά την απόλυσή του, το 1951 εργάστηκε ως αρχισυντάκτης στις εφημερίδες «Ταχυδρόμος», «Έθνος», «Φιλελεύθερος», «Αθηναϊκή» και «Εμπρός».

Από το 1953, εργάστηκε επί 17 χρόνια στο συγκρότημα Λαμπράκη ως Αρχισυντάκτης και Διευθυντής Σύνταξης στα ΝΕΑ και αποχώρησε το 1970 λόγω πολιτικής διαφωνίας με την ιδιοκτησία, όπως για τον ίδιο λόγο είχε αποχωρήσει και από το «Εμπρός».

Από το 1970 ως το 1974 διηύθυνε το περιοδικό «Επίκαιρα» ενώ λίγο πριν από την πτώση της Χούντας εκλήθη να διευθύνει την «Βραδυνή» και το 1975 ανέλαβε τη διεύθυνση «Απογευματινή».

Τον Απρίλιο του 1983 μεταπήδησε στον «Ελεύθερο Τύπο», και αρκετό καιρό αργότερα τη «Μεσημβρινή».

Από το 1990 ως τον Ιούνιο του 2009, εργάστηκε ως διευθυντής ή σύμβουλος έκδοσης και αρθρογράφος στις ιδρυματικές πλέον εφημερίδες «Απογευματινή» και «Ελεύθερος Τύπος» και από το 2014 ως κύριος αρθρογράφος και σύμβουλος έκδοσης στην εφημερίδα Realnews.

Από το 1968 έως το 2015, εργάστηκε ως καθηγητής δημοσιογραφικών σπουδών σε σχολές δημοσιογραφίας ενώ τον Φεβρουάριο του 2016 παρασημοφορήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, με τον Χρυσό Φοίνικα.  Υπήρξε επίσης συγγραφέας έχοντας γράψει πολλά βιβλία.

Σχόλια