Οι περισσότεροι άνδρες τα τελευταία χρόνια προσέχουν πιο πολύ την εμφάνιση τους και περιποιούνται τον εαυτό τους. Ωστόσο, είναι αρκετοί αυτοί που περιποιούνται με λάθος τρόπο το πρόσωπο ή το σώμα τους με συνέπεια να μην έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν αρκεί να έχεις γεμίσει το νεσεσέρ σου με διάφορα προϊόντα ομορφιάς χωρίς να ξέρεις να τα χρησιμοποιείς με το σωστό τρόπο.

Υπερβολικό gel ή αφρό στα μαλλιά: Αυτό είναι το πιο συχνό λάθος που κάνουν οι άντρες με αποτέλεσμα να λαδώνει πολύ πιο εύκολα το μαλλί τους ή να γεμίζει με λευκά υπολείμματα που μοιάζουν με πιτυρίδα.  Μπορείτε να βάζετε λιγότερη ποσότητα του προϊόντος που χρησιμοποιείται και δουλέψτε το σε νωπά μαλλιά, από τη ρίζα μέχρι τις άκρες.

Λάθος λούσιμο στο μαλλί: Οι περισσότεροι άντρες για να τελειώσουν γρήγορα το μπάνιο τους κάνουν το λάθος να λούζονται βιαστηκά και με λάθος τρόπο. Συγκεκριμένα, δεν ξεβγάζουν καλά το σαμπουάν από τα μαλλιά τους με συνέπεια το μαλλί να λαδώνει πιο εύκολα και γρήγορα. Επίσης, κατά τη διάρκεια του λουσίματος δεν χρησιμοποιείται ούτε καυτό ούτε παγωμένο νερό. Το ιδανικό είναι χλυαρό προς κρύο.

Ξύρισμα με κρύο νερό: Το κρύο νερό κλείνει τους πόρους του δέρματος με αποτέλεσμα να μην βοηθάει καθόλου στο ξύρισμα σας. Αντίθετα, το ζεστό νερό μαλακώνει το δέρμα σας και κατ’ επέκταση τα γένια σας με αποτέλεσμα να ξυρίζονται πιο εύκολα.

Μην ξυρίζεσαι με  αντίθετα προς τη φορά των τριχών: Είναι αρκετοί άντρες που πέφτουν σε αυτή τη παγίδα. Και δυστυχώς τη πατάνε. Αν ξυρίζεσαι αντίθετα προς τη φορά των τριχών σου τότε ερεθίζεις του δέρμα σου, κάνεις πληγές και υπάρχει περίπτωση να γυρίσουν προς τα μέσα. Διόρθωσε το ξυρίζοντας προς τη φορά των τριχών στο πρώτο πέρασμα με το ξυραφάκι και μετά βάλε ξανά αφρό ξυρίσματος και τότε ξύρισε αντίθετα στη φορά τους.

Πλήρης εγκατάλειψη του δέρματος: Για πολλούς η αντρική περιποίηση ακόμα και σήμερα είναι θέμα ταμπού. Παρότι, το δέρμα του άντρα είναι πιο ανθεκτικό σε σχέση με τη γυναίκα, δεν σημαίνει ότι κι αυτό δεν χρειάζεται τη φροντίδα του. Προσπαθήστε όσο το δυνατόν πιο συχνά να κάνετε ένα καλό καθαρισμό προσώπου από τους ρύπους, ώστε οι πόροι να ανοίξουν και να δεχτούν την περιποίηση. Ένα αξιόλογο δερματολογικό σαπούνι προσώπου ενδείκνυται ανάλογα με τον τύπο του δέρματος.

Έντονος ιδρώτας: Καλώς ή κακώς οι άντρες ιδρώνουμε πιο συχνά και πιο εύκολα σε σχέση με τις γυναίκες. Είτε καλοκαίρι με τις ζέστες είτε χειμώνα με τα χοντρά και ζεστά ρούχα το σώμα μας εφίδρωνεται αρκετά εύκολα. Γι’ αυτό να μην ξεχνάτε το αποσμητικό σας σε καθημερινή βάση.

Η λάθος επιλογή αφρόλουτρου: Συνήθως αυτό που κοιτάζουμε πριν αγοράσουμε ένα αφρόλουτρο είναι η τιμή του, παρά τις ιδιότητες του. να ξέρετε ότι τα κλασικά σαπούνια ή αφρόλουτρα ξηραίνουν το δέρμα του σώματος. Επιλέξτε ενυδατικά αφρόλουτρα που κάνουν το δέρμα απαλό και λείο.

Βάφετε τα μαλλιά σας σε λάθος τόνο: Αν και είμαι εναντίον στο να βάφει ένας άντρας τα μαλλιά του, μάθετε τουλάχιστον να το κάνετε με το σωστό τρόπο. Οι περισσότεροι επιλέγεται χρωμοσαμπουάν για να βάψετε το μαλλί με το αποτέλεσμα να είναι άκρως απογοητευτικό. Ζητήστε την άποψη ενός κωμμωτή ή απλώς αποδεχτείτε τις λευκές και γκρίζες τρίχες σας.

Σχόλια