Δεν είναι λίγες φορές που η επιστήμη έχει αποδείξει ότι μία γενειάδα δεν είναι απλά και μόνο ένα μάτσο τρίχες, αλλά κάτι πολύ παραπάνω. Ένας πόλος έλξης για την πλειοψηφία των γυναικών, μιας και πρόσφατη έρευνα είχε καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: ένα αντρικό πρόσωπο με μούσια είναι πολύ πιο γοητευτικό από ένα ξυρισμένο.

Κι αφού σε βάλαμε σε σκέψεις να ξεφορτωθείς το ξυραφάκι -αν δεν το έχεις ήδη κάνει-, μείνε μαζί μας για να ανακαλύψεις ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά οκτώ στυλ γενειάδας για να διαλέξεις αυτό που ταιριάζει καλύτερα τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο γούστο σου, όπως τα αποκάλυψε στο Askmen ο Eric Bandholz, ιδρυτής της εταιρείας Beardbrand.

Το stubble beard

Είναι το μούσι των δύο με πέντε ημερών, εκείνο δηλαδή που σχηματίζεται όταν ουσιαστικά ξεχνάς να ξυριστείς. Σύμφωνα με τον Bandholz, το θετικό του stubble beard είναι ότι «ο οποιοσδήποτε μπορεί να το υιοθετήσει, ανεξαιρέτως αν έχει πυκνές και χοντρές τρίχες ή πιο λεπτές και αραιές. Όσο πιο φυσικό το αποτέλεσμα, τόσο το καλύτερο».

Το corporate beard

Κατά λέξη στα ελληνικά σημαίνει το επαγγελματικό μούσι. Σε ελεύθερη μετάφραση, το καλοσχηματισμένο και πάντα περιποιημένο. «Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι ότι χρειάζεται συχνό τριμάρισμα ώστε να διατηρεί το ωραίο σχήμα του και να ξυρίζεις σχεδόν καθημερινά -ανάλογα με το πόσο γρήγορα ή αργά μεγαλώνουν οι τρίχες σου- ό,τι περισσεύει σε μάγουλα και λαιμό. Για παράδειγμα, στο λαιμό η τριχοφυΐα απαιτεί τριμάρισμα και πειθαρχία σ’ ένα σχήμα U κατά μήκος του σαγονιού που να ξεκινάει κάτω από το ένα αυτί και να καταλήγει στο άλλο, δύο δάκτυλα πάνω από το μήλο του Αδάμ. Ό,τι μεσολαβεί θέλει ξύρισμα», εξηγεί ο Bandholz

Το partial beard

Πρόκειται για το ατημέλητα αξύριστο μούσι, που είναι πιο πυκνό στο άνω χείλος και στο πηγούνι, παρά στα μάγουλα. Όπως σημειώνει ο Bandholz, «ήταν μόδα στα 90s και στα 00s και τώρα έχει κάνει δυναμικό come back στο αντρικό grooming».

Το beardstache

Εδώ, πρωταγωνιστής δεν είναι το μούσι, αλλά το μουστάκι. «Για να το πετύχεις, θα πρέπει να τριμάρεις αρκετά κοντά τις τρίχες σου στα μάγουλα και το πιγοuνι και να εφοδιαστείς με αρκετή υπομονή για να “καλλιεργήσεις” ένα πυκνό και μακρύ μουστάκι», διευκρινίζει ο Bandholz.

Το επιμελώς ατημέλητο goatee

Μοντέρνο με φανατικούς θαυμαστές τα τελευταία χρόνια, το εν λόγω μούσι απαιτεί συνεχή φροντίδα για να διατηρηθεί το αποτέλεσμα άψογο. Τι πρέπει να κάνεις αν θέλεις να το υιοθετήσεις; «Τριμάρεις αρκετά κοντά τις τρίχες στα μάγουλα, όπως και στο beardstache, μόνο που εδώ “καλλιεργείς” τις τρίχες σε άνω χείλος και πιγούνι. Για να τις διατηρήσεις καλοσχηματισμένες χρησιμοποιείς ψαλίδι και όχι κουρευτική μηχανή», απαντά ο Bandholz.

Το χολιγουντιανό μούσι

Εκείνο που «στόλιζε» τα πρόσωπα των μεγαλύτερων σταρ του παλιού, καλού Hollywood. Ουσιαστικά, είναι ένα λειψό μούσι, το οποίο σχηματίζεται από τριχωτές λωρίδες. «Δύσκολα μπορείς να πετύχεις μόνος σου ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, γι’ αυτό και θα ήταν καλύτερο να απευθυνθείς σε έναν μπαρμπέρη για τη φροντίδα του», επισημαίνει ο Eric Bandholz και κάτι ξέρει καλύτερα. Να τον ακούς τον έμπειρο.

Source :
askmen.com

Σχόλια