Κάτι νέο έχει δημιουργήσει η Pirelli και ήρθε η ώρα να μας το αποκαλύψει. Ένα ολοκαίνουργιο σετ ελαστικών για το πιο ακριβό αυτοκίνητο στον κόσμο!

Η Ferrari 250 GTO είναι αυτή τη στιγμή το ακριβότερο αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο και μόνο 39 έχουν κατασκευαστεί. Η ακριβότερη μάλιστα, άλλαξε χέρια έναντι 38.1 εκατομμυρίων δολαρίων!  Έτσι, η Pirelli έφτιαξε ένα  καινούργιο ελαστικό ειδικά σχεδιασμένο γι΄αυτό το αυτοκίνητο. Το «Stelvio Corsa».

Το εν λόγω λάστιχο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για τη Ferrari 250 GTO. Κατασκευασμένο μεν για να μοιάζει με ένα ελαστικό της δεκαετίας του 1950, χρησιμοποιώντας όμως σύγχρονη τεχνολογία που προσφέρει μεγαλύτερη πρόσφυση. Η γόμα, την οποία χρησιμοποίησαν για το Stelvio Corsa είναι σύγχρονη κι εξελιγμένη, ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερη απόδοση τόσο στο στεγνό, όσο και στο βρεγμένο οδόστρωμα.

Η Pirelli λέει ότι κανένα άλλο αυτοκίνητο δεν θα είναι εξοπλισμένο με το Stelvio Corsa. Έχουν μέγεθος 215/70 R15 98W για τον μπροστά άξονα και 225/70 R15 100W για τον πίσω.

Δεν γνωρίζουμε ακόμη την ακριβή τιμή, αλλά φανταζόμαστε ότι το ποσό θα είναι αστρονομικό, για να διασφαλιστεί η αποκλειστικότητα για τους ιδιοκτήτες της GTO.

ferrari-250gto-pirelli-640 ferrari-250gto-pirelli-b640

Σχόλια