Εκατομμύρια άνδρες ανά τον κόσμο υποφέρουν από τις επιπτώσεις της στυτικής δυσλειτουργίας.

Η στυτική δυσλειτουργία προκαλεί δυσκολία στην επίτευξη και τη διατήρηση της στύσης κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, καθώς και μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.

Οι διαθέσιμες θεραπείες της στυτικής δυσλειτουργίας είναι πολλές και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων φάρμακα και εμφυτεύματα.

Κάποιοι πάσχοντες χρειάζεται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Για όσους διστάζουν να πάρουν φάρμακα, υπάρχουν οι παρακάτω φυσικοί τρόποι αντιμετώπισης της στυτικής δυσλειτουργίας.

Βελονισμός: Είναι γνωστό ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι ο βελονισμός μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα της στύσης και να αποκαταστήσει τη σεξουαλική δραστηριότητα στους άνδρες.

Κόκκινο τζίνσενγκ: Αρκετές μελέτες επιβεβαιώνουν τα οφέλη από τη λήψη κόκκινου τζίνσενγκ. Επισκόπηση επτά μελετών διαπίστωσε ότι η λήψη 600-1.000mg τρεις φορές την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπτώσεων της στυτικής δυσλειτουργίας.

Χρυσή ρίζα (Rhodiola rosea): Μελέτη έχει δείξει ότι 150-200mg από το συγκεκριμένο βότανο καθημερινά επί τρεις μήνες, μπορεί να βοηθήσει τη σεξουαλική λειτουργία. Η χρυσή ρίζα αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και μειώνει την κούραση.

L-αργινίνη: Είναι ένα αμινοξύ που υπάρχει στο σώμα και βοηθά στη σύνθεση πρωτεϊνών, αλλά και νιτρικού οξειδίου που χαλαρώνει τα αιμοφόρα αγγεία, με αποτέλεσμα καλύτερη στύση και σεξουαλική λειτουργία.

Δεϋδροεπιανδροστερόνη (DHEA): Είναι φυσική ορμόνη που παράγεται από τα επινεφρίδια. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι μπορεί να μετατραπεί τόσο σε οιστρογόνα όσο και σε τεστοστερόνη στο σώμα για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.

Yohimbe: Το αφρικανικό βότανο yohimbe είναι ένα επιλεκτικός ανταγωνιστής alpha-2 που φαίνεται να καταπολεμά την ανδρική ανικανότητα. Αυξάνει την ροή του αίματος και την διέγερση του νεύρου. Σύμφωνα ωστόσο με την Αμερικανική Ουρολογική Εταιρεία, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για τη χρήση του συγκεκριμένου φυτού στη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, λόγω πιθανών παρενεργειών.

Πηγή: Medical Daily

Σχόλια