Εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο χρησιμοποιούν το Gmail για τις δυνατότητες και την ασφάλεια που προσφέρει. Σε λίγο καιρό θα αρχίσουμε να παρατηρούμε αλλαγές στο λογαριασμό Gmail μας.

Η Google ετοιμάζεται να δημοσιοποιήσει μια ριζική ανανέωση του Gmail, κίνηση την οποία γνωστοποίησε “μυστικά”.

Καλά νέα για τους χρήστες της Google και, συγκεκριμένα, του Gmail. Οι χρήστες του G Suite ενημερώθηκαν με e-mail πως, σύντομα, θα απολαμβάνουν τη νέα έκδοση του Gmail!

Αν και το συγκεκριμένο e-mail απευθυνόταν εμπιστευτικά στους χρήστες της υπηρεσίας, η διαρροή δεν άργησε να έρθει και, πλέον, τα νέα είναι γνωστά σε όλους μας. Χωρίς να περιέχει λεπτομέρειες το e-mail του G Suite, έδωσε μία “γεύση” σε αυτούς που το λάβανε αναφορικά με την ανανέωση που έρχεται.

Η Google ανέφερε πως θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές μεταξύ των οποίων θα είναι αλλαγές στην εμφάνιση, στη “συνεργασία” του Gmail με άλλες εφαρμογές και κάποιες ιδιαίτερες λειτουργίες που μπορεί να φανούν χρήσιμες σε επαγγελματίες αλλά και τους απλούς χρήστες.

Συγκεκριμένα, το e-mail της Google ενδεικτικά αναφέρει:

  • Ανανέωση της εμφάνισης του Gmail από υπολογιστή
  • Εύκολη πρόσβαση στις εφαρμογές του G Suite
  • Δυνατότητα για “σίγαση” κάποιων e-mail και επιλογή πότε πρέπει να επανεμφανιστούν στα εισερχόμενα
  • Offline υποστήριξη

Αυτά τα νέα χαρακτηριστικά, όπως σημειώνει η Google, θα είναι αρχικά διαθέσιμα στα πλαίσια του προγράμματος Early Adopter Program (EAP) για τους χρήστες G Suite.

Στόχος, όμως, είναι αυτές οι δυνατότητες να είναι σύντομα διαθέσιμες και στους λογαριασμούς Gmail απλών χρηστών. Πιθανό είναι οι αλλαγές αυτές να γίνουν διαθέσιμες πιο σύντομα σε εκδόσεις Beta.

Εκπρόσωπος της Google δήλωσε χαρακτηριστικά:

Εργαζόμαστε πάνω σε μερικές σημαντικές αλλαγές στο Gmail ( είναι ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο). Χρειαζόμαστε ακόμα λίγο χρόνο για να ανασυνταχθούμε, οπότε δε μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε τίποτα ακόμα. Θα σας ενημερώσουμε πότε θα έρθει ο καιρός για να πατήσετε “Αποστολή”

Η υποστήριξη offline συζητείται να γίνει διαθέσιμη απ’ τον Ιούνιο του 2018. Με αυτές τις αλλαγές, πλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα για δημιουργία και ανάγνωση κάποιων e-mail χωρίς σύνδεση στο Internet.

Σχόλια