Στόχος 200 θέσεις εργασίας έως το 2020 και έργα 15-20 εκατ. ευρώ.

Στοχεύοντας σε νέες «δουλειές» που θα προσθέσουν στον ετήσιο τζίρο της (ανήλθε σε 46 εκατ. ευρώ το 2017) επιπλέον 15 με 20 εκατ. ευρώ, η Deloitte Ελλάδας ιδρύει Πρότυπο Κέντρο Τεχνογνωσίας στη Θεσσαλονίκη, όπου θα εκπαιδεύει νέους οι οποίοι στη συνέχεια θα στελεχώνουν τα τμήματά της εν όψει τόσο της ζήτησης υπηρεσιών από τοπικές επιχειρήσεις όσο και της κάλυψης πιθανών αναγκών άλλων θυγατρικών του ομίλου Deloitte στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Με το Alexander Competence Center, το οποίο στεγάζεται ήδη από τις αρχές του νέου έτους στο Τεχνολογικό Πάρκο Θεσσαλονίκης, δημιουργούνται άμεσα πάνω από 35 θέσεις εργασίας επαγγελματιών διαφορετικών ειδικοτήτων στους τομείς των συμβουλευτικών, τεχνολογικών, χρηματοοικονομικών, φορολογικών, υπηρεσιών διαχείρισης εταιρικού κινδύνου και ελεγκτικών υπηρεσιών. Μέχρι το 2020 στόχος είναι να φτάσουν τις 200 θέσεις.

 Δημήτρης Κουτσόπουλος, CEO της Deloitte Eλλάδας.

Σήμερα, η εταιρεία απασχολεί πάνω από 660 άτομα, με πάνω από 600 να εργάζονται στην Αθήνα, με 49% του ανθρώπινου δυναμικού να είναι γυναίκες και το 40% κάτω των 30 ετών. Μόνο το 2017 επένδυσε πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε εκπαίδευση προσωπικού και σχεδιάζει να συνεχίσει. Με τη στρατηγική αυτή η Deloitte επιχειρεί να χτίσει πλεονέκτημα σε μια αγορά όπου ο ανταγωνισμός οξύνεται από μια σειρά παραγόντων, μεταξύ των οποίων: είσοδος στην αγορά νέων ξένων παικτών, αναπροσαρμογή χαρτοφυλακίου υπηρεσιών (λόγω π.χ. αύξησης της ζήτησης συμβουλευτικών υπηρεσιών, μείωση λογιστικών), μετασχηματισμός της στρατηγικής του διεθνούς ομίλου λόγω των προκλήσεων της ψηφιακής εποχής, ανακατατάξεις μεριδίων μεταξύ των big 4 και των υπόλοιπων παικτών της αγοράς κ.ά.

Επίσης, δέλεαρ είναι η αξιοποίηση ευκαιριών. Η ανάπτυξη μιας ομάδας ταλαντούχων στελεχών που θα έχουν επικαιροποιημένη γνώση, ειδικά σε θέματα τεχνολογίας και θα μπορούν να ανταποκριθούν άμεσα στις απαιτήσεις των έργων που προσδοκά να αναλαμβάνει η εταιρεία, θα της προσδώσουν προβάδισμα στο νέο περιβάλλον, όπως άλλωστε αναφέρθηκε από τα ηγετικά στελέχη της Deloitte Ελλάδας στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που διοργανώθηκε χθες στα κεντρικά γραφεία της. Τα έργα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ένας πυρήνας επιχειρήσεων που άντεξαν στην κρίση, με εξωστρεφή χαρακτήρα και δυναμική ανάπτυξης, αλλά και οι επενδύσεις που δρομολογούνται στην περιοχή της Β. Ελλάδας και στις γειτονικές αγορές θα φέρουν σημαντικά έργα για τις συμβουλευτικές εταιρείες.

Η Deloitte, σύμφωνα με τα στελέχη της, στοχεύει να αξιοποιήσει τις δεξιότητες και τις προοπτικές νέων ταλέντων στην Ελλάδα, δημιουργώντας μέσω συνεχούς εκπαίδευσης την επόμενη γενιά συμβούλων για το παρόν και το μέλλον της εταιρείας. Όπως σημείωσε ο Δημήτρης Κουτσόπουλος, CEO της Deloitte Ελλάδας, ανακοινώνοντας την ίδρυση του Deloitte Alexander Competence Center, πρόκειται για ένα πρότυπο κέντρο τεχνογνωσίας το οποίο στελεχώνεται από νέους αποφοίτους πανεπιστημίων, οι οποίοι μέσω συνεχούς εκπαίδευσης θα συμβάλουν στην ολοκλήρωση έργων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Source :

naftemporiki.gr

Σχόλια