Από τις πιο σημαντικές δεξιότητες για την επιβίωση ενός ζευγαριού είναι να ξέρει τον τρόπο για να συγκρουστεί σωστά.

Μην πιστέψεις ποτέ ότι τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν τσακώνονται. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια, σύμφωνα με έρευνες, συγκρούονται όσο και τα δυσαρεστημένα, ωστόσο, ξέρουν καλά πώς να διαχειριστούν τις συγκρούσεις προς όφελός τους. Δες, λοιπόν, πώς ένα συντροφικό καβγαδάκι μπορεί να δυναμώσει τη σχέση σου.

Μη φοβάσαι τη σύγκρουση

Εάν το κάνεις, πιθανόν να κρατάς μέσα σου έναν τραυματισμό που προέρχεται είτε από προηγούμενη σχέση είτε από τους γονείς σου. Επισκέψου έναν ψυχολόγο και μάθε μαζί του να διεκδικείς τις ανάγκες σου, χωρίς φόβο, και να εκφράζεις τα έντονα συναισθήματά σου χωρίς να διαλύεσαι.

Παραδέξου τα λάθη σου

Μια τέτοια κίνηση δείχνει σεβασμό, δίνει το πράσινο φως στο σύντροφό σου να κάνει το ίδιο και, φυσικά, απομακρύνει τη συζήτηση από το αδιέξοδο των κατηγοριών. Μην ξεχνάς ότι στον συντροφικό καβγά παλεύουμε για τη σχέση και όχι για να νικήσουμε.

Δοκίμασε τη σιωπή

Υπάρχει ένα σημείο του καβγά όπου νιώθεις να επαναλαμβάνεσαι. Αυτή είναι η στιγμή που τα λόγια είναι περιττά. Σταμάτα να μιλάς, κοίταξε τη σύντροφό σου στα μάτια και ακούμπησέ την. Δοκίμασέ το.

* Ψάξε για λύσεις

Σε έναν τσακωμό προσπάθησε να μην εξαντλείσαι μόνο στην ανάλυση του προβλήματος και την εκτόνωση της οργής ή της πικρίας. Ο καβγάς σταματά όταν η συνεργασία ξεκινά. Βρες τα σημεία συμφωνίας σας, ζήτα να σου προτείνει λύσεις και δείξε πρόθυμoς να τις δοκιμάσεις και αποδειξε με πράξεις οτι αλλαξες. Ποτε μην πεις ζητησεις συγνώμη αν δεν εχεις σκοπο πραγματικα να αλλαξεις αυτα που την ενοχλούν, δεν ειναι εντιμο και κλονίζει την εμπιστοσύνη. Να θυμάσαι η συγνώμη απο μόνη της δεν ειναι αρκετή για να γινει καλύτερη μια σχεση, οι πράξεις σου ως άντρας καθορίζουν την πραγματική σου αλλαγή. Και μην ξεχνάς πως οτι κάνεις το κανεις για το καλό της σχέσης αρα ειτε μπροστα της είτε πίσω της οφείλεις να εισαι κύριος, αλλιως ασε την να ειναι με καποιον αλλο που θα μπορει να την εκτιμάει και να ειναι ειλικρινής απέναντι της και οταν ειναι μπροστά της αλλα και οταν δεν ειναι αυτη μπροστά!

Ανδρας σημαίνει τιμή και τιμή σημαίνει ειλικρίνια είτε μας βλεπουν και είτε δεν μας βλεπουν οι αλλοι. Να το τιμας.

Ευχαριστούμε τη Φαίδρα Λογοθέτη, Ph.D., ψυχολόγο, διευθύντρια του κέντρου αυτοεκτίμησης και θετικής σκέψης Lovesmiles

Source :

askmen.gr

Σχόλια