Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να λούζεις σωστά όχι τις τρίχες στο κεφάλι σου, αλλά στο πρόσωπό σου.

Πάνω – κάτω γνωρίζεις πώς πρέπει να φροντίζεις τα μαλλιά σου για να τα διατηρείς υγιή, λαμπερά και το σημαντικότερο, ζωντανά πάνω στο κρανίο σου.

Τι γίνεται όμως με την υπερήφανη γενειάδα που «στολίζει» το πρόσωπό σου, σου προσδίδει αρρενωπότητα και κάνει τα γυναικεία βλέμματα να γυρίζουν το κεφάλι τους για να τη θαυμάσουν (δεν το λέμε εμείς, η επιστήμη); Πώς πρέπει να τη λούζεις για να μην προκαλέσεις ζημιά στην τρίχα και στην επιδερμίδα σου; Με τη συχνότητα; Αλλά και σε ποια προϊόντα να επενδύσεις; Σου λύνουμε όλες τις απορίες παρακάτω.

Η συχνότητα λουσίματος

Σίγουρα, το καθημερινό λούσιμο δεν αποτελεί την ιδανική λύση, μιας και όπως ήδη γνωρίζεις από τη φροντίδα των μαλλιών σου, ελλοχεύει ο κίνδυνος να απομακρύνεις άθελά σου όλα τα φυσικά έλαια που χρειάζονται οι τρίχες σου για να είναι υγιείς, να μακρύνουν και να πυκνώσουν.

Καλό θα ήταν λοιπόν να λούζεις τη γενειάδα σου περίπου δύο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Το λούσιμο αυτό καθεαυτό

Βήμα 1ο: Επιλέγεις τη σωστή θερμοκρασία νερού. Ούτε κρύο, ούτε ζεστό. Το νερό πρέπει να είναι χλιαρό, ώστε να μην καταστρέφει την ποιότητα της τρίχας, αλλά ούτε και της επιδερμίδας.

Βήμα 2ο: Χρησιμοποιείς ένα σαμπουάν ειδικό για μούσια και κατάλληλο για τον τύπο της επιδερμίδας σου (κανονική, λιπαρή, ξηρή) και την ποιότητα της τρίχας σου (λεπτή και αδύναμη, χοντρή και σκληρή).

Βήμα 3ο: Απλώνεις μια μικρή ποσότητα σαμπουάν και λούζεις το μούσι σου, όπως ακριβώς κάνεις και με τα μαλλιά σου.

Βήμα 4ο: Ξεπλένεις με άφθονο χλιαρό νερό. Δεν χρειάζεται να επαναλάβεις τη διαδικασία.

Το στέγνωμα

Πρώτα, ταμπονάρεις καλά τα μούσια σου με μία στεγνή πετσέτα. Έπειτα, απλώνεις μια μικρή ποσότητα από ειδικό λάδι, το οποίο θα εφαρμόζεις κάθε φορά μετά το λούσιμο για να διατηρήσεις τις τρίχες σου απαλές. Στη συνέχεια, χτενίζεις απαλά με ένα ειδικό χτενάκι -ναι, αυτό που είχε στο τσεπάκι του πουκαμίσου του ο παππούς σου- για να ξεμπλέξεις τυχόν κόμπους και να δώσεις σχήμα. Τέλος, αν επιθυμείς μπορείς να στεγνώσεις τη γενειάδα σου με το πιστολάκι, κρατώντας το σε απόσταση από το πρόσωπό σου.

Source :

askmen.gr

Σχόλια