Είναι ένα συνηθισμένο πρωί και εσύ κάθεσαι στο γραφείο σου με στόχο να ολοκληρώσεις ένα project μέχρι στις επόμενες 4 ώρες. Ωστόσο, ο νέος λογαριασμός που ανακάλυψες στο Instagram, οι προτάσεις του Pinterest και το Messenger του Facebook που δε σταματά να σου στέλνει ειδοποιήσεις, σε αποσυγκεντρώνουν και σου αποσπούν την προσοχή με αποτέλεσμα να καθυστερείς αλλά και να αγχώνεσαι.

Αντίθετα, ο διπλανός σου δείχνει απόλυτα συγκεντρωμένος, στέλνοντας email από νωρίς και ολοκληρώνοντας υποχρεώσεις στην ώρα τους. Κι όμως, αυτό και μόνο μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που δουλεύεις.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Harvard Business Review, το πρόσωπο που κάθεται δίπλα σου στο γραφείο μπορεί να επηρεάσει την παραγωγικότητα, αλλά και την ποιότητα της δουλειάς σου. Αυτό που αποκαλείται ως το «φαινόμενο του πλεονάσματος» σημαίνει πρακτικά ότι το 10% της ενέργειας του διπλανού σου έχει την ικανότητα να επηρεάζει τη δουλειά σου.

Έτσι, είναι πιθανό η συγκεντρωμένη συνάδελφός σου να σε «παρασύρει» στο να δουλέψεις περισσότερο και πιο συγκεντρωμένα, αλλά και αντίστροφα, εάν είναι εκείνη που χαζεύει στο Pinterest, ενδέχεται να σε αποσυγκεντρώσει και να χαλαρώσεις τους ρυθμούς της δουλειάς σου. Το συμπέρασμα; Εντόπισε τον πιο εργατικό στο γραφείο και εξασφάλισε μια θέση δίπλα του.

Source :

askmen.gr

Σχόλια