'>

Μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με το Facebook και τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, όλοι έχουν γίνει πιο επιφυλακτικοί όσον αφορά στους λογαριασμούς τους. Και υπάρχουν μερικά πράγματα που ίσως πρέπει να διαγράψεις απ’ το Facebook.

Το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica και η διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων ανθρώπων, έχουν κάνει πολλούς να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Γι’ αυτό υπάρχουν μερικά πράγματα που ίσως πρέπει να διαγράψεις απ’ το Facebook. Ποια είναι αυτά;

Ημερομηνία γέννησης

Η ημερομηνία γέννησης είναι ένα σημαντικό μέρος του “παζλ” που σε αφορά και πηγαίνει “πακέτο” με το όνομα και την διεύθυνσή σου και με τη σειρά του συνδέεται με την πρόσβαση στον τραπεζικό σου λογαριασμό αλλά και σε πιο προσωπικές πληροφορίες. Μπορείς να σβήσεις την ημερομηνία γέννησης απ’ το λογαριασμό σου!

Τον αριθμό τηλεφώνου σου

Το καλύτερο σενάριο είναι να αποκτήσεις ένα ευγενικό θαυμαστή. Το χειρότερο σενάριο; Να σε stalkαρουν. Επομένως δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχεις τον αριθμό σου στο Facebook.

Του περισσότερους “φίλους” σου

Μπορείς να έχεις 1.000 και παραπάνω “φίλους” στο Facebook που σημαίνει ότι όλοι αυτοί (τους περισσότερους από τους οποίους δεν γνωρίζεις) έχουν πρόσβαση στις φωτογραφίες σου και σε πιο προσωπικές σου πληροφορίες. Επομένως, μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις delete μερικούς;

Φωτογραφίες παιδιών

Μπορεί να θέλεις να ποστάρεις τη φωτογραφία του παιδιού σου, του ανιψιού σου ή του μικρού σου αδερφού αλλά αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Και είναι επικίνδυνο ακόμα κι αν έχεις “κρυφές” αυτές τις φωτογραφίες.

Υπηρεσίες τοποθεσίας

Αυτές οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες μόνο σε Android ή iPhone. To 2015, η TechCrunch ανέφερε πως περισσότεροι από 500 εκατομμύρια χρήστες έχουν πρόσβαση στο Facebook αποκλειστικά και μόνο από το κινητό τους, πράγμα που σημαίνει ότι ο ίδιος αριθμός έχει τη δυνατότητα να μεταδίδει την τοποθεσία! Και τα check in με την τοποθεσία σου, θα πρέπει να περιοριστούν σημαντικά.

Πότε και που πας διακοπές

Είναι σαν να λες στους διαρρήκτες “θα τα βρείτε όλα ανοιχτά, θα κλέψετε με την ησυχία σας”. Για να μην επιστρέψεις από τις διακοπές σου και σου λείπει το μισό σπίτι, καλύτερα να δημοσιεύσεις φωτογραφίες αφού έχεις γυρίσει από τις διακοπές. Μην ενημερώνεις τους “φίλους” σου πότε θα λείπεις, που θα πας και για πόσο καιρό!

Realtionship status

Παντρεμένος, ελεύθερος, χήρος κλπ. Αν θέλεις να γιορτάσεις την καινούργια σου σχέση, μην το κάνεις στο Facebook. Σκέψου απλώς πως ααααν χωρίσεις θα πρέπει να το αλλάξεις ξανά και ξανά.Και πίστεψέ με δεν ενδιαφέρει κανέναν.

Source :

ipop.gr

'>

Σχόλια