Οι τσακωμοί δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο ακόμα και για τα πιο αγαπημένα και ερωτευμένα ζευγάρια. Όμως, υπάρχει μία διαφορά ανάμεσα στη μικρή καθημερινή τριβή και στον καβγά που θα σας οδηγήσει στο να μοιράζετε τα πράγματα σας σε κούτες και να μπλοκάρετε ο ένας τον άλλο στα social media.

Αυτές είναι οι διαφωνίες που αν και όποτε εμφανιστούν, θα πρέπει να σε ανησυχήσουν για την πορεία της σχέσης:

Η στυλιστική επιλογή

Είχες την ιδέα (και το θάρρος) να την ρωτήσεις την άποψη της για αυτά που επέλεξες να φορέσεις πριν βγείτε. Κοιτάζοντας τον καθρέφτη, εσύ είδες τον εαυτό σου σαν ένας άλλος καλύτερος, πιο macho, πιο στυλάτος και πιο ανατρεπτικός εγχώριος Kanye West. Αυτό που βλέπει όμως εκείνη είναι wannabe παίχτης του Jersey Shore απ’ τον Ασπρόπυργο.

Τα σχέδια σας τελικά ακυρώθηκαν, τα ρούχα σου είναι πεταμένα στο πάτωμα, αρνείστε να απευθύνετε ο ένας τον λόγο στον άλλο, και τα ποτά στο μπαρ έγιναν μισό πακέτο τσιγάρα που κάνεις το ένα μετά το άλλο από τα νεύρα σου.

Η ανούσια πολιτική διαφωνία

Γυρίσατε το βράδυ και οι δύο ψυχολογικά φορτισμένοι και κουρασμένοι από τη δουλειά, αρχίσατε να λέτε νέα και να συζητάτε την επικαιρότητα, και με κάποιον ανεξήγητο τρόπο καταλήξατε να διαφωνείτε για τα πολιτικά.

Και όχι για κάτι που μπορεί να σας επηρεάσει άμεσα ή έμμεσα, όπως ποια θα ήταν η λιγότερο καταστροφική επόμενη κυβέρνηση της χώρας ή για το αν πρέπει να νομιμοποιηθεί η θανατική ποινή. Χωρίς να καταλάβεις πώς, φωνάζετε για μία μεταρρύθμιση στην εσωτερική πολιτική της Αφρικής χωρίς να είστε καν πλήρως ενημερωμένοι, και παρ’ όλο που ουσιαστικά λέτε το ίδιο πράγμα, δεν υπάρχει καμία συνεννόηση και εσύ αρχίζεις να βαράς τις πόρτες γεμάτος νεύρα. Άσχημη φάση.

Ο «περίεργος» φίλος σου

Όσο cool κι αν θεωρεί η παρέα σου τον φίλο σας τον Γιάννη που κυνηγάει τα high scores στο GTA περισσότερο από την επαγγελματική του επιτυχία και δεν μπορεί να θυμηθεί το όνομα της τύπισσας που έκαναν σεξ πριν δύο βδομάδες, εκείνη βλέπει πολύ καθαρά τα σημάδια που τον κάνουν ακατάλληλο για φίλο, ακόμα κι αν τον έχει δει μόλις 5 λεπτά συνολικά από τη μέρα που σε γνώρισε.

Το ταξίδι που θα κάνει με τις φίλες της

Είπες να το παίξεις ήρεμος, cool και ανοιχτόμυαλος, κατανοώντας ότι δεν γίνεται να πηγαίνετε πάντα και παντού μαζί, και το να κάνει μία μικρή εκδρομή με τις φίλες της δεν σημαίνει και το τέλος του κόσμου (ή της σχέσης σας).

Με το που βάλει όμως μπρος το αμάξι ,αρχίζεις και μεταμορφώνεσαι σε τέρας ζήλιας και αρχίζεις να αναλύεις κάθε τι post που βλέπεις να ανεβάζει η παρέα της στα social media. Δεν είναι ώρα για να ψάχνεις να βρεις αν τύπος πίσω της στη φωτογραφία του μπαρ της την έπεσε και τι έκανε αυτή. Ψυχραιμία.

Η διατροφή σου

Μετά τις διακοπές του καλοκαιριού παρατήρησες και εσύ και εκείνη ότι πήρες κιλά. Έτσι, αποφασίσατε, δημοκρατικά, να ξεκινήσεις σκληρή δίαιτα γεμάτη πρωτεΐνη και λαχανικά, μακριά από υδατάνθρακες και αλκοόλ. Το λιγότερο που θα περίμενες από εκείνη είναι μία μικρή ψυχολογική υποστήριξη. Εσύ όμως εκνευρίζεσαι αφόρητα όταν την βλέπεις να τρώει μπροστά σου οτιδήποτε είναι νόστιμο και έχει πάνω από 500 θερμίδες γιατί δεν υποφέρει κι αυτή μαζί σου. Ε, και της κάνεις καβγά.

Τα οικονομικά

Σε ό,τι αφορά τα χρήματα, υπάρχουν οι εξής χρυσοί κανόνες που μπορούν να κρατήσουν τις ισορροπίες σε ένα ζευγάρι: μην δέχεσαι δανεικά με την πρώτη ευκαιρία, μην παραμελείς το ποσό που είχες εξοικονομήσει ανακοινώνοντας ότι «δεν έχεις λεφτά» απλά και μόνο επειδή θέλεις να αγοράσεις ακόμα ένα ανούσιο gadget, μην λες ψέματα για το κόστος των «πολυτελών» υλικών πραγμάτων που αγόρασες για τον εαυτό σου, που μπορεί εύκολα να ανακαλυφθεί, και ποτέ μα ποτέ μην μοιράσεις τον λογαριασμό στο εστιατόριο περιλαμβάνοντας στο δικό σου μερίδιο αποκλειστικά και μόνο αυτά που κατανάλωσες.

Το υποθετικό παιδί

Η φαινομενικά αβλαβής συζήτηση για το αν θα πάρετε σκύλο ή όχι εξελίσσεται σε διαφωνία για την μετακόμιση σας σε άλλη πόλη και καταλήγει σε επικό καβγά για το αν θα παραμείνετε στην χώρα ή θα φύγετε στο εξωτερικό. Πριν το καταλάβετε, έχετε χωρίσει με αφορμή τα διαφορετικά σας θέλω σχετικά με το όνομα του πρώτου σας παιδιού – που όχι μόνο δεν έχετε αποκτήσει ακόμα, αλλά δεν ξέρετε καν αν το θέλετε.

Σχόλια