'>

Στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται για πρόληψη και μείωση των οδικών συγκρούσεων και ιδιαίτερα των σοβαρών και θανατηφόρων, η Αστυνομία Κύπρου εξαγγέλλει την 6η για φέτος παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου, για χρήση ζώνης ασφαλείας και παιδικών/ανυψωτικών καθισμάτων.

 

Η εκστρατεία, θα ξεκινήσει αύριο  Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018 και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Σκοπός της εκστρατείας είναι να επιτευχθεί μέσω της αστυνόμευσης, η ευαισθητοποίηση των οδηγών και επιβατών αυτοκινήτων, στη χρήση της ζώνης ασφαλείας τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα, αλλά και η πρόσδεση των παιδιών στα παιδικά/ανυψωτικά καθίσματα. Απώτερος στόχος, η μείωση των σοβαρών και θανάσιμων τραυματισμών σε οδικές συγκρούσεις.

Υπενθυμίζεται ότι, στις 25 Ιουλίου, 2018, δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας ο περί Οδικής Ασφάλειας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018 (Ν. 116(Ι)/2018), με τον οποίο εισάγονται νέες διατάξεις που αφορούν τα παιδικά καθίσματα.

Οι νέες αυτές διατάξεις εισάγουν τη δυνατότητα, αλλά και την υποχρέωση χρήσης παιδικών καθισμάτων σε λεωφορεία και ταξί, κάτω από καθορισμένες προϋποθέσεις.

'>

Σχόλια