Μεταξύ άλλων λήφθηκε απόφαση για μείωση της φορολογίας στα καύσιμα, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

«Κοινωνικό πακέτο» ύψους 100.000.000 ευρώ εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Όπως ανέφερε, είναι μια πρώτη δέσμη μέτρων ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν θέματα που αφορούν άλλους ανθυποψηφίους του με κάποιες «καινοτόμες ιδέες» όπως της χαρακτήρισε.

Στην παρουσία των Υπ. Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, και της Υπ. Εργασίας, Ζέτας Αιμιλιανίδου, συμφωνήθηκε το πρώτο «πακέτο» το οποίο ουσιαστικά επικεντρώνεται στους χαμηλοσυνταξιούχους, καθώς και στον φόρο κατανάλωσης καυσίμων.

Η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, μια δαπάνη 22 εκατομμυρίων, αναμένεται να δώσει «μικρή ανάσα» ύψους 50 ευρώ, τα οποία αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων ακόμα και πριν το τέλος του έτους σύμφωνα με την κυρία Αιμιλιανίδου.

Σχετικά με τον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, κάτι για το οποίο οργανωμένα σύνολα «φωνάζουν» εδώ και καιρό, η Κυβέρνηση αποφάσισε την μείωση του κατά 5 σεντ το λίτρο, κάτι που θα «ανακουφίσει» τις τσέπες των Κύπριων καταναλωτών και θα «στοιχίσει» στο κράτος 45.000.000 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: 

Σχόλια