«Τα βραβεία Man of the Year είναι τα αντίστοιχα ακαδημαϊκά βραβεία άλλων χωρών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης κατά την 17η απονομή των Τράπεζα Κύπρου Man of the year Awards 2018, που διοργάνωσε το περιοδικό MAN και η «Καθημερινή» με συμπαραστάτη την Τράπεζα Κύπρου.

Πώς να μην είναι έτσι άλλωστε όταν κάθε χρόνο βραβεύονται άντρες οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει με τις δράσεις και τα επιτεύγματα τους, προσφέροντας νέους δρόμους και προκαλούν συγκίνηση και περηφάνια, αλλά και έμπνευση για όσους παρακολουθούν την πορεία τους. Η χθεσινοβραδινή, με οικοδεσπότη τον Τάσο Τρύφωνος, ήταν μια βραδιά γεμάτη δυνατές στιγμές, μεγάλες προσωπικότητες και έντονη συγκινησιακή φόρτιση.

Φέτος ήταν αφιερωμένη και στον εκλιπόντα Παντελή Αθηνή επιχειρηματία και προσωπικό φίλο του διευθυντή του ομίλου SPP MEDIA Χρίστη Λοττίδη καθώς και του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Δημήτρη Λοττίδη,«πρωτοπόρο στον τομέα διανομής Τύπου στην Κύπρο», όπως τον χαρακτήρισε ο τελευταίος στον χαιρετισμό του.

Ο κ. Λοττίδης εμπνευστής των Man Of The Year Awards και εκδότης του περιοδικού ΜΑΝ και της «Κ» υπογράμμισε ότι «σήμερα όλοι νοιώθουμε καλύτερα σε σχέση με πέντε χρόνια πριν, προσδοκούμε περισσότερα, μπορούμε να απαιτούμε από τους ίδιους τους εαυτούς μας και να είμαστε σοφότεροι σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν. Οφείλουμε λοιπόν όλοι, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ως κοινωνία, να δραστηριοποιηθούμε πιο αποφασιστικά για το μέλλον μιας και δεν χωρούν άλλες δικαιολογίες για όλα όσα μπορούμε να κάνουμε για τον τόπο μας. Αξίζουμε το καλύτερο!»

Απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον κάλεσε να προχωρήσει σε αλλαγές που θα οδηγήσουν την Κύπρο πολλά βήματα μπροστά. «Σας καλώ Πρόεδρε εκ μέρους όλων, να κάνετε αλλαγές που δεν περιμένουμε να γίνουν, να δώσετε κίνητρα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, να προχωρήσετε στην ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης, να δώσετε κίνητρα για την δημιουργία των ξενοδοχείων μας στα ορεινά και τα χωριά μας».

Ο άντρας της χρονιάς

Οκτώ βραβευθέντες, 17 υποψήφιοι, ένας Man of the Year. Ο Κύπριος ιστιοπλόος Παύλος Κοντίδης, ήταν η αυθόρμητη απάντηση στην ερώτηση σε όσους ψήφισαν μέσω της τηλεφωνικής συνέντευξης στο πλαίσιο έρευνας της εταιρείας Symmetron Market Research, αλλά και των 200 προσωπικοτήτων του επιχειρηματικού, πολιτικού, εικαστικού, δημοσιογραφικού και αθλητικού κόσμου της Κύπρου. Ο Ολυμπιονίκης με αργυρό μετάλλιο στο Λονδίνο και έβδομος στους Ολυμπιακούς του Ρίο, είχε μια εξαιρετική χρονιά το 2017 και αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με αποκορύφωμα το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Laser, επιτυχία την οποία πρώτη φορά πανηγυρίζει στην καριέρα του.

Το βραβείο απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος έπλεξε το εγκώμιο του Παύλου Κοντίδη ο οποίος όπως ανέφερε κάνει την Κύπρο περήφανη, και αποτελεί παράδειγμα ότι ακόμη και μόνος του κανείς, μπορεί να φτάσει στην κορυφή. Εξήρε το ήθος και τον χαρακτήρα του, χαρακτηρίζοντάς τον παράδειγμα προς μίμηση και φάρο έμπνευσης που έχει ανάγκη η Κύπρος. «Έφτασε στην κορυφή και με συνέπεια παραμένει εκεί, γιατί δεν αναπαύτηκε στις δάφνες του. Κάθε νέα μέρα είναι και μια νέα προσπάθεια, κάθε νέο σκαλοπάτι είναι ένα νέο βήμα για ν’ ανέβει ακόμη πιο ψηλά».

Με όμορφα λόγια μίλησε ο Παύλος Κοντίδης παραλαμβάνοντας το βραβείο Man of the Year, ενώ μοιράστηκε την στιγμή της 7ης θέσης στους Ολυμπιακούς του Ρίο . «Το 2017 ήταν για μένα η πιο σημαντική της καριέρας μου. Πήρα την 7η θέση στους Ολυμπιακούς του Ρίο που αν και ήταν πολύ καλή θέση δεν ήταν ο στόχος μου. Ο στόχος μου ήταν κάποιο μετάλλιο. Στη ζωή όμως δεν έρχονται πάντα τα πράγματα όπως τα θέλουμε. Ήταν σίγουρα ένα ανεπιθύμητο αποτέλεσμα. Αλλά αποτυχημένος είναι μόνο αυτός που σταματά να προσπαθεί. Το ανεπιθύμητο αποτέλεσμα είναι αυτό που με πείσμωσε και είμαι εδώ μαζί σας».

Στον Παύλο Κοντίδη απονεμήθηκε και το βραβείο του Αθλητή της χρονιάς.

Οι υπόλοιποι οκτώ

Το βραβείο του Επιστήμονα της χρονιάς είχε δύο αποδέκτες. Στους Δόκτωρες Κωνσταντίνο Τζελέπη και τον Γιώργο Βασιλείου για την ανακάλυψη τους , η οποία μπορεί να οδηγήσει στη θεραπεία της λευχαιμίας. Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο Δρ Κωνσταντίνος Τζελεπής ανέφερε ότι αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας του αλλά παράλληλα και ώθηση για να συνεχίσουν το έργο τους.

Το βραβείο του Καλλιτέχνη της χρονιάς, απονεμήθηκε στον διευθυντή φωτογραφίας πολλών blockbuster του σινεμά με πρόσφατο το «Murder on the Orient Express», Χάρη Ζαμπαρλούκο. Στο μήνυμα του για το βραβείο τόνισε ότι «στους δύσκολους καιρούς που ζούμε το ότι μπορούμε να μοιραζόμαστε ιστορίες και παραμύθια μαζί σας αποτελεί μια απόδειξη της πιο ευγενικής πλευράς της ανθρωπότητας και αφιέρωσε το βραβείο στην οικογένεια του».

Μετά την επένδυση της Galileo Global Education ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ στο Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο, ήταν δύσκολο ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου Δρ Χριστόφορος Χατζηκυπριανού να μην αποσπάσει το βραβείο του Manager of the Year. Ο ίδιος επισήμανε ότι η επένδυση της Galileo προσδίδει υψηλό πρόσημο αξιοπιστίας στο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο αλλά και στην Κύπρο και την κυπριακή κοινωνία, ενώ η διάκριση αντανακλά στους 700 συναδέλφους ακαδημαϊκούς ερευνητές.

Κλικ στην καινοτομία έκανε η εταιρία budgetfly, η οποία βραβεύτηκε με το ομώνυμο βραβείο. Το Innovation Award by Cytamobile Vodafone απονεμήθηκε, λοιπόν, στην εταιρεία Budgetfly η οποία δημιούργησε ιστοσελίδα και εφαρμογή για κινητά για αναζήτηση για τα φθηνότερα ναύλα και ξενοδοχεία. Ένας εκ των ιδρυτών της εταιρίας, ο Παύλος Ευαγγελίδης, παραλαμβάνοντας το βραβείο έκανε αναδρομή στο ξεκίνημα του εγχειρήματος τους τρία χρόνια πριν και έφτασε στο σήμερα όπου καταγράφονται 10 χιλιάδες μοναδικοί χρήστες σε 7 χώρες και 5 εκατομμύρια αναζητήσεις κάθε μήνα.

Το τιμητικό βραβείο της Πολιτιστικής Προσφοράς απονεμήθηκε στον οργανισμό Πάφος 2017 και το βραβείο παρέλαβε Δρ Χρήστος Πατσαλίδης, Πρόεδρος του Οργανισμού. Εκφράζοντας τα θερμά του συγχαρητήρια στους διοργανωτές ο κ. Πατσαλίδης ανέφερε ότι η βράβευση τιμά ιδιαίτερα την ομάδα της πολιτιστικής πρωτεύουσας Πάφος 2017. «Ήταν μεγάλη προσπάθεια και δύσκολος ο στόχος σε δύσκολες συνθήκες, όταν κληθήκαμε να διεκπεραιώσουμε αυτό το όραμα. Η Πάφος κατάφερε να πετύχει το ακατόρθωτο διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες. Η επιτυχία για την Πάφο είναι επιτυχία για την Κύπρο. Μέσα από 350 και πλέον δράσεις 1700 ανθρώπους του πολιτισμού που συνδημιούργησαν, δόθηκαν οφέλη τεράστια, έγιναν καινοτόμες δημιουργίες και δόθηκε τεράστια προβολή στην Κύπρο». Ευχαρίστησε τέλος την μικρή ομάδα του Πάφος 2017 που έδωσε την ψυχή της για τον σκοπό αυτό, τους εθελοντές, τους χορηγούς, αλλά και την Κυβέρνηση για την στήριξη της.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή της βράβευσης του Δρ Γιώργου Κυριακίδη του Παρασκευαΐδειου Ιδρύματος, με το βραβείο Τιμής ένεκεν. Ο Δρ Κυριακίδης υπήρξε ο πρωτοπόρος γιατρός που πρωτοστάτησε στην ευαισθητοποίηση των Κυπρίων για δωρεά οργάνων προς μεταμόσχευση. Παραλαμβάνοντας το βραβείο η κόρη του βραβευθέντα, συνεχάρη τους υποψήφιους και τους βραβευθέντες. Μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας του δρ Κυριακίδη, εξέφρασε την βαθιά συγκίνηση της ενώ ανέφερε ότι «Αυτό που θα τιμούσε περισσότερο τον πατέρα μου είναι να γινόμαστε όλοι δωρητές οργάνων». Ο ίδιος έφυγε από κοντά μας, την παγκόσμια μέρα δωρητών οργάνων, κατέληξε, για να σκορπίσει την συγκίνηση στο ακροατήριο και να εισπράξει θερμό χειροκρότημα.

Κάθε φορά που αγωνίζομαι έχω στην καρδιά μου και την Κύπρο και αγωνίζομαι και για εσάς, δήλωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας παραλαμβάνοντας το βραβείο του Έλληνα της χρονιάς. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής και χρυσός Ολυμπιονίκης, κατέκτησε το Μάρτιο, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τον Απρίλιο κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι ο ένας από τους μόλις πέντε αθλητές που έχουν κατακτήσει ευρωπαϊκό και παγκόσμιο τίτλο στο άθλημα μέσα στην ίδια χρονιά.

Συνδιοργανωτής της βραδιάς ήταν η Τράπεζα Κύπρου, ενώ υποστηρικτές της βραδιάς, η Carlsberg Classic ο όμιλος Φώτος Φωτιάδης, η Cytamobile Vodafone, ο Char. Pilakoutas Ltd, το San Pellegrino, τo brand Navy Green, η ΟΠΑΠ Κύπρου, οι ελεγκτές της διαδικασίας, η εταιρεία Deloitte και το Royal Hall. Ρυθμό στην βραδιά έδωσε το νεανικό συγκρότημα Μέλισσες ερμηνεύοντας ξένες και ελληνικές επιτυχίες.

Τον σχεδιασμό και την ευθύνη της άποψης διεξαγωγής της εκδήλωσης είχε η ομάδα Event Management της SPPMEDIA

Source :

kathimerini

Σχόλια