Η Italdesign Automobili Speciali αποκάλυψε το Zerouno roadster, το οποίο είναι ένα supercar περιορισμένης παραγωγής που δανείζεται πολλά από την αισθητική της Lamborghini, ενώ απευθύνεται κυρίως σε συλλέκτες, οπότε λογικά αυτό θα έχει αντίκτυπο στην τιμή του.

Από πλευράς τεχνικών χαρακτηριστικών το Zerouno roadster θα έχει έναν κινητήρα V10 5,2 λίτρων και το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που έχει η Lamborghini Huracan και το Audi R8.

Η κίνηση θα κατανέμεται σε όλους τους τροχούς και θα είναι ικανό να φτάσει τα 100 χλμ. από στάση μέσα σε τρία δευτερόλεπτα!

Το σασί του είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και ανθρακονήματα και είναι επίσης της Huracan, παρόλο που ο σχεδιασμός του είναι ξεχωριστός και διαφοροποιείται από αεροδυναμικά βοηθήματα και μια μεγάλη αεροτομή. Ωστόσο, ο σχεδιασμός του δημιουργεί μεγαλύτερη αντίσταση σε σχέση με την Lamborghini, αλλά αυτό είναι κάτι που πιστεύουμε πως δεν θα ενδιαφέρει τους συλλέκτες που θα το αποκτήσουν.

Για την ιστορία, όταν κυκλοφόρησε το Zerouno Coupe, η Italdesign είχε ανακοινώσει πως σκοπεύει να παράγει περισσότερα μοντέλα για τους πάμπλουτους πελάτες της!

Η Italdesign διαθέτει τους κατάλληλους πόρους για να κάνει κάτι τέτοιο, αφού είναι θυγατρική του Volkswagen Group.

Σχόλια