Για πολύ κόσμο το να πάει σε ένα μέρος χωρίς να γνωρίζει τη διαδρομή ήταν κάποτε πολύ δύσκολο. Έτσι, δημιουργήθηκε το Google Maps και μας έλυσε τα χεριά, βοηθώντας μας να πάμε όπου θέλουμε. Ένα άλλο θέμα που αντιμετωπίζουν όλοι οι οδηγοί είναι το πάρκινγκ.

Τώρα, μας βρίσκει και πού να παρκάρουμε. Προς το παρόν, το εικονίδιο για στάθμευση είναι διαθέσιμο στους χρήστες Android και iOS που βρίσκονται σε 25 πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών και σε 25 εκτός Αμερικής. Μερικές από τις πιο πρόσφατες προσθήκες είναι το Μόντρεαλ, το Τορόντο και το Βανκούβερ, Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Λονδίνο, Πράγα, Μιλάνο, Στοκχόλμη, Μόσχα, Παρίσι, Στουτγκάρδη, Σάο Πάολο.

Αν αναζητήσετε οδηγίες για κάποια από αυτές τις πόλεις, το Google Maps θα σας εμφανίσει ένα σύμβολο “P” δίπλα στην εκτίμηση χρόνου/απόστασης για να σας ενημερώσει τι σας περιμένει όσον αφορά το πάρκινγκ. Υπάρχουν οι ενδείξεις περιορισμένη, μεσαία, εύκολη στάθμευση.

Η Google λέει ότι χρησιμοποιεί ιστορικά δεδομένα στάθμευσης για να μετρήσει πόσο δύσκολο είναι να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας. Επίσης, χρησιμοποιεί πληροφορίες από τον κόσμο και παρακολουθεί γεωγραφικές περιοχές, όπου οι συσκευές με δυνατότητα GPS κυκλώνουν τετράγωνα σε γειτονιές με πολύ κόσμο. Όπως κάνει και με την κίνηση, όπου η υπηρεσία χαρτογράφησης παράγει ζωντανά δεδομένα κίνησης.

Επιλέγετε έναν προορισμό και η Google θα αλλάξει τις οδηγίες οδήγησης για να σας μεταφέρει εκεί όπου θα παρκάρετε και μόλις σταθμεύσετε, η υπηρεσία θα σας δώσει οδηγίες για τα πόδια σας για να φτάσετε.

Σχόλια