Πολλοί από εμάς ίσως να μην επιλέξουμε το Νοέμβρη για τα ταξίδια μας. Μοιάζει λίγο αδιάφορος, αν σκεφτεί κανείς πως είναι ένα βήμα πριν τα Χριστούγεννα. Η νοοτροπία ενός ταξιδιώτη όμως δεν μπορεί να καθορίσει την ομορφιά ενός τόπου. Θα δούμε μερικά μέρη, σημεία κατατεθέν της φθινοπωρινής Ελλάδας. Έχουμε ακούσει γι’ αυτά, τα έχουμε δει σε φωτογραφίες και κατά πάσα πιθανότητα τα έχουμε επισκεφθεί. Θα δώσουμε λοιπόν μερικούς καλούς λόγους να τα επισκεφθούν εκείνοι που δεν το έχουν κάνει ακόμα, αλλά και να θυμηθούν όσοι πάτησαν το πόδι τους σε εκείνα τα όμορφα μέρη.

Τα χωριά του Νοέμβρη

Αράχωβα

Η επίσημη αγαπημένη του φθινοπώρου και του χειμώνα. Για πολλούς η Μύκονος των ψυχρών μηνών. Την επισκεφθήκαμε μια, δυο ή και δέκα φορές και ενώ πιστεύαμε πως πλέον γνωρίζουμε τα κατατόπια, τα στενά, τους δρόμους, τις πιο ρομαντικές καφετέριες και τα γευστικότερα εστιατόρια, μια νέα έκπληξη παρουσιάζεται και πάλι. Γεμάτη ξενώνες, ρομαντισμό και θέρμη, παρόλο το κρύο η Αράχωβα θα σας κάνει να την ερωτευτείτε. Κοσμοπολίτικος προορισμός αλλά και όμορφα σημεία μακριά από τα πολλά φώτα. Ο πολύ μεγάλος αριθμός των επισκεπτών γεμίζει το χωριό με ζωή. Αναμφίβολα ένα ορεινό στολίδι, που πρέπει να δείτε με τα ίδια σας τα μάτια.

Καλάβρυτα

Κατ’ εξοχήν χειμερινός προορισμός. Το τοπίο των Καλαβρύτων σε συνδυασμό με την ιστορική του υπόσταση αποτελεί μια ωδή στο Νοέμβρη. Ξύλινα σαλέ, πέτρινα τζάκια και ένα ξακουστό χιονοδρομικό έτοιμο να φιλοξενήσει τους επισκέπτες. Ένα γεύμα σε μια ντόπια ταβέρνα και ένας ζεστός καφές μπορούν να συνθέσουν μια ημέρα που θα σας μείνει αξέχαστη. Το χωριό αλλά και η φύση είναι εξίσου όμορφα. Γεμάτα από τουρίστες τα Καλάβρυτα -σε μικρότερο βαθμό από την Αράχωβα- θεωρείται από τις κορυφαίες επιλογές στις καρδιές των Ελλήνων.

Πήλιο

Ενδεχομένως το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας, είναι πασίγνωστο καθώς συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Θεωρείται προορισμός παντώς καιρού, αλλά προτιμάται από τους επισκέπτες τους ψυχρούς μήνες. Γραφικό, σαν ελληνικό νησί τον Αύγουστο, εκφράζει από γωνιά σε γωνιά τις ομορφότερες πτυχές της φύσης αλλά και της φθινοπωρινής Ελλάδας. Ενδείκνυται για ζευγάρια και ερωτευμένους και αξίζει μια επίσκεψη ακόμη που να διαρκέσει δυο ή τρεις ημέρες.

Από τον ψυχρό Βορρά μέχρι τον παραθαλάσσιο Νότο η Ελλάδα έχει να επιδείξει περήφανα, πολλά όμορφα μέρη. Κάποια γνωστά και κάποια όχι τόσο. Είναι στο χέρι του ταξιδιώτη όμως να τα ανακαλύψει.

Σχόλια