Η μέρα που ένας άντρας αποφασίζει να περιποιηθεί λίγο περισσότερο τον εαυτό του, είναι εκείνη που επισκέπτεται τον μπαρμπέρη του. Κι αν εκείνη η στιγμή για τον καθένα είναι ξεχωριστή, υπάρχουν ωστόσο κάποια χτενίσματα και κουρέματα που πάντα θα είναι ασφαλείς λύσεις και διαχρονικά.

Έτσι,  για να μην κοιτάς καμία φωτογραφία στο εξής απορημένος γιατί το είχες κάνει αυτό στον εαυτό σου!

-Το κούρεμα «φράντζα».

Το προτιμάς εσύ που έχεις πλούσια μαλλιά (ίσια ή σγουρά) και θες όγκο, χωρίς να χρειάζεται να τα σηκώσεις ψηλά. Για να το πετύχεις, αποθήκευσε αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες που θα δείχνουν στον μπαρμπέρη αυτό που ακριβώς εννοείς και προμηθεύσου τα κατάλληλα προϊόντα styling, όπως έναν πηλό.

savoirvillegr haircut men (2)

-Χωρίστρα στο πλάι ή τραβηγμένα πίσω

Ένα χτένισμα που χρειάζεται το κατάλληλο κούρεμα για να αναδειχθεί και να πετύχει. Τα πλαϊνά μέρη είναι περισσότερο κομμένα, ενώ μπροστά σχηματίζεται ένας «κώνος» αφήνοντας μεγαλύτερο μήκος και επιτρέποντας ένα ευέλικτο χτένισμα. Και στις δύο περιπτώσεις θα χρειαστείς πιστολάκι και τη βοήθεια χτένας, ενώ τα προϊόντα που θα επιλέξεις θα τα δοκιμάσεις σε νωπά μαλλιά για καλύτερο αποτέλεσμα.

savoirvillegr haircut men (3)

-Καρέ.

Ποιος είπε ότι δεν δικαιούσαι και εσύ ένα μακρύ καρέ; Αυτό που πρέπει να προσέχεις είναι να ανανεώνεις το μήκος τους συνέχεια και να διατηρείς ενυδατωμένες τις άκρες, ώστε να μη μοιάζουν ατημέλητα και ταλαιπωρημένα αλλά κομψά και πάντα επίκαιρα.

savoirvillegr haircut men (4)

-Το πολύ κοντό κούρεμα.

Αλλιώς, σε μία δική μας γλώσσα, θα το λέγαμε και «θαρραλέο». Αυτό που χρειάζεται όμορφα χαρακτηριστικά αλλά τελικά γίνεται αναγκαίο για όλους, αφού είναι κι ένας τρόπος να πάρουν ξανά τη δύναμή τους (έτσι λέει και η μαμά σου). Το σωστό κούρεμα γίνεται με ψαλίδι και όχι με τις κεφαλές μηχανής, και αν κάποια στιγμή πέσεις στην ανάγκη του, να ξέρεις πως είναι από τα πιο διαχρονικά  looks, ενώ κάθε φορά θα γίνεται  όλο και καλύτερο.savoirvillegr haircut men (5)

Σχόλια