Όχι, δεν είναι απλά μία παροιμία.

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι μία και για πάντα: Ο χρόνος είναι πιο πολύτιμος από το χρήμα. Όχι, αυτή δεν είναι απλά μία παροιμία αλλά μία αλήθεια που κουμπώνει σε κάθε ηλικία, κάθε εποχή και κάθε περιοχή του χρόνο. Αφού, λοιπόν, ξεκαθαρίσαμε το αξίωμα ας πάμε να δούμε για ποιους λόγους συμβαίνει αυτό.

Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου

Μπορείς να ξεμείνεις από χρήματα και περιουσιακά στοιχεία περισσότερες από μία φορές στη ζωή σου. Πάντα όμως θα σου δίνεται η ευκαιρία να ξεκινήσεις ξανά από την αρχή. Ξέρεις γιατί; Διότι έχεις χρόνο να το κάνεις.

Ο παράγοντας χ

Έχει παρατηρηθεί ότι οι περισσότερες start up παγκοσμίως που, τελικά, δεν τα καταφέρνουν κάνουν το λάθος να αργήσουν πάρα πολύ το προϊόν τους. Ακόμα και όταν έχουν όλες τις απαραίτητες επιχορηγήσεις και ένα γενναίο αρχικό κεφάλαιο, εύκολα μπορούν να τσαλαπατηθούν κάτω από το βάρος της αργοπορίας τους. Ο χρόνος δηλαδή είναι ο μαγικός παράγοντας χ που αλλάζει τα δεδομένα.

Αγοράζεις πράγματα με τον χρόνο σου

Κάθε φορά που κάνεις μία αγορά, μικρή ή μεγάλη, καλό είναι να σκέφτεσαι ότι μόλις πλήρωσες με τον χρόνο σου. Τα χρήματα άλλωστε δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα σύμβολο, μία κοινωνική συνθήκη ή αλλιώς οι εργατοώρες μεταφρασμένες σε κέρματα και χαρτονομίσματα.

 

Η μέρα έχει 24 ώρες

Ό,τι κι αν κάνεις, όσο κι αν προσπαθήσεις στο τέλος, κάθε βράδυ πριν τα μεσάνυχτα, συνειδητοποιείς ότι η μέρα έχει 24 ώρες. Δεν μπορείς να πληρώσεις για να αγοράσεις μερικά λεπτά περισσότερα, δεν μπορείς να γυρίσεις το ρολόι πίσω, δεν μπορεί τελικά να αποταμιεύσεις χρόνο. Τα λεφτά μπορούν να κάθονται στην τράπεζα, ενώ ο χρόνος περνάει και χάνεται.

 

Πηγή: Askmen.gr

Σχόλια