Όσοι προσπαθούσαν μέχρι πρότινος να μπλοκάρουν τον ιδρυτή του Facebook, Μάρκ Ζούκερμπεργκ, έβλεπαν έκπληκτοι στην οθόνη τους ότι το αίτημα απορρίπτονταν με το μήνυμα: «Λάθος. Συγνώμη, υπάρχει πρόβλημα στο να μπλοκάρετε τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Παρακαλούμε, προσπαθήστε ξανά».

Φυσικά, όλες οι προσπάθειες να μπλοκάρουν τον ιδρυτή στο μέλλον έπεφταν επίσης στο κενό με την ίδια απάντηση.

Το δίκτυο πάντα υποστήριζε ότι σε καμία περίπτωση ο Μάρκ Ζούκερμπεργκ δεν είχε περισσότερα προνόμια στη χρήση του δικτύου από τους υπόλοιπους χρήστες. Τo Facebook υποστηρίζει ότι η αδυναμία μπλοκαρίσματος του ιδρυτή έγκειτο σε σφάλμα του δικτύου. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του Facebook το σφάλμα δεν συμβαίνει σε κάποιον συγκεκριμένο λογαριασμό, αλλά όταν «ένα άτομο έχει μπλοκαριστεί πολλές φορές. Σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις, δημιουργείται μία τάση όπου μεγάλος αριθμός χρηστών μπλοκάρουν εσφαλμένα τον ίδιο χρήστη».

Πλέον το σφάλμα του δικτύου έχει διορθωθεί και όποιος ξαναπροσπαθήσει να διαγράψει τον Μαρκ Ζούκερμπέργκ θα δει στην οθόνη του το μήνυμα:

«Ο Μαρκ Ζούκερμπέργκ δεν θα μπορεί πλέον:
Να βλέπει τις αναρτήσεις στη σελίδα σας
Να σας κάνει tag
Να σας καλεί σε εκδηλώσεις ή γκρουπς
Να ξεκινήσει μια συνομιλία μαζί σας
Να σας προσθέσει σαν φίλο/φίλη”»

Στον χρήστη θα δίνεται η δυνατότητα αν επιθυμεί να «κάνει ένα διάλειμμα από αυτόν», και να βλέπει είτε λιγότερες αναρτήσεις είτε καμία.

Σχόλια