Το Faceblock είναι μια ένδειξη διαμαρτυρίας στο σκάνδαλο Cambridge Analytica, το οποίο καλεί τους χρήστες να μην χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες του Facebook για ένα 24ωρο. Το ερώτημα είναι: Μπορείς να μποϊκοτάρεις για μια ολόκληρη μέρα το Facebook;

Η εκστρατεία Faceblock είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 11 Απριλίου, ημέρα που θα εμφανιστεί ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ενώπιον του αμερικανικού κογκρέσου και θα δώσει την κατάθεση του για θέματα ιδιωτικού απορρήτου.

Η ομάδα της εκστρατείας Faceblock καλεί τους χρήστες να συμμετάσχουν στην 24ωρη διαμαρτυρία μέσω διαδικτύου με το να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες και τις εφαρμογές του Facebook, συμπεριλαμβανομένων των Messenger, WhatsApp και Instagram. Μπορείς αλήθεια να μποϊκοτάρεις για μια ολόκληρη μέρα όχι τόσο το Facebook και το Instagram, αλλά το Messenger και το WhatsApp;

Η εκπρόσωπος της καμπάνιας #Faceblock, Laura Ullman, ανέφερε ότι η κίνηση αυτή πραγματοποιείται ως διαμαρτυρία για τους 87 εκατομμύρια λογαριασμούς που εκμεταλλεύτηκε η Cambridge Analytica.

Θέλαμε να οργανώσουμε κάποια άμεση δράση όπου πολλοί άνθρωποι θα μπορούσαν να δηλώσουν ότι αγαπούν το Facebook αλλά θέλουν να το δουν βελτιωμένο. Η μη χρήση της πλατφόρμας για μια μέρα, είναι μια συμβολική κίνηση που είναι εύκολο να γίνει, αλλά θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα.  

Η ίδια μάλιστα, πρόσθεσε ότι: «Είναι ευθύνη του Facebook να διαχειρίζεται την πλατφόρμα του, αλλά είναι επίσης ευθύνη των κυβερνήσεων να διασφαλίσουν το πώς οι εταιρείες θα προστατεύουν τα δεδομένα και να ρυθμίζουν τα μονοπώλια».

Το #Faceblock είναι μια κίνηση στην οποία μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας, στέλνοντας ένα μήνυμα στον ιδρυτή της πλατφόρμας, αλλά και στις κυβερνήσεις τους, σημείωσε η Ullman.

Source :

ipop.gr

Σχόλια