Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο γ.γ. της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων Σενέρ Ελτζίλ, καθώς τα περιστατικά βίας, παρενόχλησης και απόπειρας βιασμών έχουν πλέον φτάσει και στα σχολεία, απευθύνοντας έκκληση προς το «υπουργείο παιδείας» και την «κυβέρνηση» να λάβουν άμεσα μέτρα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ελτζίλ δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν επενδύσεις για μέτρα ασφάλειας στα σχολεία, να εκπαιδευτούν για το θέμα αυτό δάσκαλοι και γονείς, και σημείωσε ότι με τη βία δεν λύνεται τίποτα, αλλά χρειάζεται διάλογος και ειρήνη.

Ο Τ/κ συνδικαλιστής αναφερόταν σε περιστατικό, όπου ένας γονιός που είχε μια αντιπαράθεση με μαθητές σε δημοτικό σχολείο, μπήκε μέσα στην τάξη και ήθελε να ασκήσει βία στους μαθητές, ενώ απείλησε με όπλο τον δάσκαλο που προσπάθησε να τον εμποδίσει, τον αναπληρωτή διευθυντή και τους άλλους εργαζόμενους στο σχολείο. Όπως είπε ο κ. Ελτζίλ, ο εν λόγω κηδεμόνας απομακρύνθηκε από την «αστυνομία». Ο γ.γ. της ΚΤΟS καταδίκασε το συμβάν.

Το περιστατικό συνέβη σε ένα σχολείο, αλλά η ασφάλεια αφορά όλα τα σχολεία, σημείωσε ο Σενέρ Ελτζίλ, και ζήτησε να διατεθεί ειδικό κονδύλι για να υπάρξει η κατάλληλη υποδομή, ώστε να υπάρχει ασφάλεια στα σχολεία. Έφερε ως παράδειγμα το ότι η περίφραξη του σχολείου που έγινε το περιστατικό δεν είναι ασφαλής, σημειώνοντας ότι εδώ και χρόνια η συντεχνία του θέτει το θέμα της ασφάλειας στις σχολικές μονάδες. «Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό το να έρχεται σε σχολικό χώρο ένας κηδεμόνας κρατώντας όπλο και να απειλεί τους εκπαιδευτικούς».

Για το θέμα μίλησαν ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου όπου έγινε το περιστατικό, αλλά και ο πρόεδρος του συνδέσμου γονέων και κηδεμόνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Σχόλια