Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Χάρη στην ευρηματικότητα, την ευφυΐα και την εργατικότητα τους τέσσερις Κύπριοι νέοι δημιούργησαν μία πρωτοποριακή πλατφόρμα για διαφημίσεις στα κινητά και κατάφεραν λόγω της επιχειρηματικής τους εξέλιξης να είναι περιζήτητοι στην παγκόσμια αγορά της διαφήμισης – Η ιστορία της εταιρείας τους άρχισε πριν από 3,5 χρόνια – Σήμερα πέτυχαν την συμφωνία εξαγοράς της από το μεγάλο γερμανικό διεθνή όμιλο marketing και τεχνολογίας, Glispa Global Group έναντι των 20 εκατομμυρίων δολαρίων

Tέσσερις Κύπριοι φίλοι από το στρατό και συμφοιτητές ο Κωνσταντίνος Χρίστου, ο Γιώργος Ηρακλέους, ο Γιώργος Μακκούλης και ο Παναγιώτης Παπαγεωργίου γύρω στα 25 τους χρόνια αποφάσισαν να ιδρύσουν τη δική τους εταιρεία με έδρα της την Αθήνα, εργοδοτώντας νέους από την Κύπρο και την Ελλάδα.

Πρόκειται για την startup εταιρεία Avocarrot.
filoi

Το σκεπτικό της εταιρείας

Πριν από τρία χρόνια οι συνιδρυτές της Avocarrot  αναπτύσσοντας το σκεπτικό της εταιρείας τους ανέφεραν πως  «έχει αποδειχθεί ότι μόνο δύο στους χίλιους ανθρώπους κλικάρουν στις διαφημίσεις που ξεπηδούν στις οθόνες των κινητών τους. Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που επενδύουν για αυτά οι εταιρείες, πάνε χαμένα. Η Avocarrot ήρθε για να μετατρέψει τις ενοχλητικές διαφημίσεις σε δώρα, και άρα να προσφέρει στους χρήστες μια ευχάριστη εμπειρία. Για παράδειγμα, στον χρήστη που τρέχει στο πάρκο χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή για τρέξιμο, μόλις τελειώνει τη διαδρομή του, θα εμφανίζεται ένα μήνυμα που θα του λέει ότι κέρδισε ένα ενεργειακό ποτό. Στον χρήστη ενός παιχνιδιού, ο οποίος καταφέρνει να ξεπεράσει το ρεκόρ του, θα προσφέρεται μια σοκολάτα, ενώ σε κάποιον που χρησιμοποιεί εφαρμογή για μαγειρική, θα προσφέρεται μια σπάτουλα. Αυτή είναι η λογική πίσω από την εταιρεία μας».

screenhunter_897-oct-06-13-04

screenhunter_898-oct-06-13-05

Η βράβευση στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 2013

Και ενώ το 2013 η Κύπρος δεχόταν τα πρώτα κτυπήματα από την εφαρμογή του μνημονίου με την ανεργία στους νέους να καταγράφει ποσοστά ρεκόρ,  οι τέσσερις πιτσιρικάδες συμπατριώτες μας βραβεύονταν στο Λονδίνο στο διαγωνισμό για το «next big thing», κερδίζοντας το πρώτο βραβείο ανάμεσα σε οκτώ εταιρείες για τις καλύτερες εφαρμογές τεχνολογικού marketing.

mg_4638-as-smart-object-1_

Οι συνεργασίες με διεθνείς κολοσσούς   

Σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να κερδίσουν μία θέση στην παγκόσμια αγορά του Marketing και της διαφήμισης. Πέτυχαν συνεργασίες με παγκόσμιους κολοσσούς, όπως την Coca Cola, Starbucks, Unilever, Nivea και L’Oreal.  Η λίστα πελατών τους φθάνει σήμερα στους 4,500 χιλιάδες σε όλο τον κόσμο.

Η εξαγορά της εταιρεία τους από τη Glispa Global

Τον περασμένο Σεπτέμβριο οι τέσσερις 28χρονοι συνιδρυτές της Avocarrot  ανακοίνωσαν την εξαγορά της εταιρείας τους από το μεγάλο γερμανικό διεθνή όμιλο marketing και τεχνολογίας, Glispa Global Group έναντι των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μιλώντας στον Αnt1 Ελλάδος ο Κωνσταντίνος Χρίστου ανέφερε ότι «η έδρα της εταιρείας θα παραμείνει στην Αθήνα, ενώ θα ανοιχθούν άλλες 70 θέσεις εργασίας». «Η Glispa Global επέλεξε την Avocarrot  λόγω του υψηλού επιπέδου τεχνολογίας που ανέπτυξε στο χώρο της μοντέρνας διαφήμισης στα κινητά, της λίστας πελατών της και για το γεγονός ότι παίρνει μαζί της μία ομάδα από ειδικούς στο χώρο της τεχνολογίας και της διαφήμισης», πρόσθεσε.

Σχόλια