Ο Οδυσσέας ζει τον ερωτά του με την Ηλιάνα, κάνοντας μια μικρή παύση στις έρευνες  που αφορούν την εξαφάνιση του πατέρα του, μέχρι που βρίσκει ένα γράμμα και ανατρέπονται όλα όσα γνώριζε. Παράλληλα, η Ναυσικά και η Νόνα βλέπουν το μακάβριο μυστικό τους να αποκαλύπτεται…

Κάποιοι από τους ήρωες βλέπουν τις ζωές τους να κινούνται σαν μαριονέτες από μοιραία γεγονότα και συγκυρίες και κάποιοι άλλοι τρέμουν στον φόβο μην αποκαλυφθούν μυστικά του παρελθόντος. Τα παραπάνω γίνονται ακόμα πιο αισθητά στα προσεχή επεισόδια του ερωτικού – πολιτικού θρίλερ του ΣΚΑΪ «8 λέξεις» όπου ο Οδυσσέας βρίσκει ένα γράμμα που ανατρέπει όλη την αλήθεια γύρω από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του πατερά του, ενώ μία πλημμύρα στο πατρικό σπίτι της Ναυσικάς γίνεται αιτία να έρθει στην επιφάνεια ένα μακάβριο μυστικό. Όλα αρχίζουν όταν ο Οδυσσέας και η Ηλιάνα φοβούνται πως τα πράγματα μπορεί να μην πάνε όπως τα έχουν σχεδιάσει και αναζητούν εναλλακτικές λύσεις, προκειμένου να συνεχίσουν να ζουν τον ερωτά τους.

Στο μεταξύ, η επιμονή της μικρής Αριάδνης να μιλήσει στον πατέρα της αναγκάζει την Ηλιάνα να υποκύψει. Σε αυτό το τηλεφώνημα, όμως, η μικρή αποκαλύπτει στον Μιχαήλ ότι βρίσκονται στη Ρώμη και ο Οδυσσέας αναγκάζεται να επιστρέψει εσπευσμένα στην Κέρκυρα για να ρίξει στάχτη στα μάτια των υπολοίπων. Σύμφωνα με το my tv, όμως, ακόμα ένα πρόσωπο αναγκάζεται να μεταβεί στο ίδιο νησί. Ο λόγος για τη Ναυσικά, η οποία μαθαίνει για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει η Νόνα και την επισκέπτεται.

Η τελευταία πιέζει τη Ναυσικά να πάει στο πατρικό της και να ξορκίσει το παρελθόν, επισημαίνοντας τους φόβους και τα σημάδια που έχει πάρει από τα όνειρα-εφιάλτες της. Ειδικά στο τελευταίο η Νόνα είναι πεπεισμένη ότι κάτι κακό θα συμβεί, καθώς είχε δει τη Βασιλική, την κρυφή σχέση του Μάρκου Καλλέργη, να δίνει ένα μωρό στον Οδυσσέα και μετά να βρίσκεται νεκρή στο πάτωμα. Παράλληλα, ο Οδυσσέας βρίσκει ένα γράμμα που ανατρέπει όλη την αλήθεια γύρω από την εξαφάνιση του πατέρα του και αποφασίζει να αρχίσει εκ νέου τις έρευνες.

Αρχικά, πηγαίνει στη Νόνα και την πιέζει να του πει λεπτομέρειες για το γράμμα της Βασιλικής στον πατέρα του, τον Μάρκο, αλλά εκείνη προσπαθεί να θολώσει τα νερά. Αργότερα, ο ίδιος πηγαίνει στη Ναυσικά, η οποία κρατάει την ίδια στάση με τη Νόνα και τον διαβεβαιώνει πως δεν ήξερε ότι ο πατέρας του διατηρούσε κρυφή σχέση. Τότε ο νεαρός αναθέτει στον Σπύρο να το ψάξει και σύντομα ο πρώτος μαθαίνει κάτι συγκλονιστικό για τον Μάρκο. Αποφασίζει, λοιπόν, να πάει μαζί με τον Νικηφόρο και τον Σπύρο στην Κασσιόπη, ένα χωριό του νησιού, και να ερευνήσει τον περίγυρο της Βασιλικής, ελπίζοντας να βρει ίχνη που θα τον οδηγήσουν στην αλήθεια πίσω από την εξαφάνιση του πατέρα του καθώς εκείνη είναι το «κλειδί» στην υπόθεση.

Εκεί, όμως αυτό που θα αντιμετωπίσουν θα τους προβληματίσει ακόμα περισσότερο. Ταυτόχρονα, μία πλημμύρα στο πατρικό της Ναυσικάς φέρνει στην επιφάνεια το μακάβριο μυστικό που ήταν θαμμένο στο σαγράδο, δηλαδή τον υπόγειο χώρο του αρχοντικού, και δεν είναι άλλο από τα οστά της Βασιλικής. Κάπως έτσι το τελευταίο όνειρο-εφιάλτης της Νόνας επιβεβαιώνεται και η ταραχή που παίρνουν οι δύο γυναίκες είναι μεγάλη

Σχόλια