'>

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας θα έχουμε τις επόμενες ημέρες, δηλαδή ένα εντελώς διαφορετικό σκηνικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει τις τελευταίες ημέρες. Η θερμοκρασία από τους 38 με 39 βαθμούς, που ήταν το τελευταίο διήμερο, θα πέσει μέχρι και τους 29 προς το τέλος της βδομάδας. Δηλαδή, θα δροσιστούμε και θα ανακουφιστούμε, αφού τελικά ο υδράργυρος δεν θα παραμείνει για πολύ ακόμα στις θερμοκρασίες του Αυγούστου. Σήμερα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και με θερμοκρασίες κοντά στους 36 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή αρκετά πιο πάνω από την κανονική θερμοκρασία για την εποχή, με αποτέλεσμα οι παραλίες ακόμα να προσελκύουν το κοινό. Ιδιαίτερα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, το οποίο ήταν ιδιαίτερα ζεστό, αφού ο υδράργυρος κυμάνθηκε γύρω στους 37-38 βαθμούς Κελσίου.

Όμως, ο καιρός αλλάζει σημαντικά από την Τετάρτη. Συγκεκριμένα, αύριο αρχικά θα είναι κυρίως αίθριος αλλά αργότερα αναμένεται να παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται μετά το μεσημέρι να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, στο εσωτερικό και τα νοτιοανατολικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη, με ενδεχόμενο να σημειωθούν τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στα δυτικά και βόρεια και αργότερα και σε άλλες περιοχές του νησιού. Την Πέμπτη ο υδράργυρος θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, για να κυμανθεί κοντά στους 32-33 βαθμούς Κελσίου και ακόμα περισσότερη θα είναι η πτώση την Παρασκευή, αφού ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή θερμοκρασίες κάτω από τις κανονικές για την εποχή. Υπάρχει το ενδεχόμενο οι βροχές να συνεχιστούν τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο, όμως το σκηνικό του καιρού θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες.

Εποχική πρόγνωση

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προχώρησε στην έκδοση της εποχικής πρόγνωσης για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο. Σύμφωνα με την πρόγνωση, ο Οκτώβριος αναμένεται πως θερμοκρασιακά θα κυμανθεί γύρω στα κανονικά επίπεδα για την εποχή, ενώ το αναμενόμενο ύψος βροχής θα κυμανθεί στα νότια και ανατολικά από 50% μέχρι και 75% του κανονικού, στην υπόλοιπη Κύπρο από 75% μέχρι 100% του κανονικού, εκτός στα βορειοδυτικά που θα σημειωθούν σημαντικές βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να φθάσει μέχρι και το 125% της κανονικής βροχόπτωσης. Στο μεταξύ, θερμοκρασίες κοντά στις κανονικές για την εποχή θα έχουμε και τον Νοέμβριο. Όσον αφορά το αναμενόμενο ύψος βροχής, αυτό θα κυμανθεί στα νότια και ανατολικά από 50% μέχρι 75% του κανονικού και στην υπόλοιπη Κύπρο από 75% μέχρι 100% του κανονικού.

 

'>

Σχόλια