Για εσένα που θες να είσαι προετοιμασμένος για δουλειά!

H δουλειά είναι σίγουρα ένα από τα κομμάτια που απασχολούν τους φοιτητές.

Πολλοί φοιτητές προτιμούν να ψάξουν για δουλειά αφού πάρουν πτυχίο, αλλά μήπως να το σκεφτείς ξανά; Είναι σημαντικό να έχεις επιλογές και να μη βάζεις χρονικό περιθώριο όταν πρόκειται για δουλειά.

Μπορεί να σου φαίνεται αδιανόητο να δουλέψεις πριν πάρεις πτυχίο, αλλά θέλω να σου πως σε αυτό το σημείο πως υπάρχουν φοιτητές που έχουν δουλέψει και έχουν πάρει ταυτόχρονα πτυχίο. Προετοιμάστηκαν με τον σωστό τρόπο και ήταν έτοιμοι για να ενταχθούν στο εργασιακό περιβάλλον και μπόρεσα να βρουν δουλειές που τους άρεσαν.

Αυτοί είναι οι τρόποι για να βρεις δουλειά πριν πάρεις πτυχίο:

1.Κάνε έρευνα.

Πρέπει να αρχίζεις να ψάχνεις και να ανακαλύπτεις τα ενδιαφέροντα σου. Επειδή σπουδάζεις οικονομικά, δε σημαίνει πως δε μπορείς να εργαστείς ως manager σε κάποια εταιρεία ή να αποκλίσεις άλλες δουλειές. Κάνε μια αναζήτηση, ψάξου στο Linkedln και δες τι υπάρχει εκεί έξω.

2.Μίλα σε κόσμο.

Δε θα σταματήσουμε ποτέ να αναφερόμαστε στο λεγόμενο «networking» και τις δυνατότητες του. Αν έχεις φίλους και γνωστούς που μπορούν να σε βοηθήσουν, επιστράτευσε τους και μίλα μαζί τους για μια πιθανή δουλειά. Μπορεί κάποιος από αυτούς να μην θέλει να αναλάβει μια συγκεκριμένη εργασία και αμέσως να προτείνει εσένα.

3.Στείλε βιογραφικά παντού.

«Διαφήμισε» τον εαυτό σου. Είναι σημαντικό να δημιουργήσεις τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να σε προσλάβει ο άλλος. Ακόμη και αν δεν έχεις εμπειρία, φρόντισε να δείξεις διάθεση και όρεξη. Εννοείται πως δεν πρέπει να ξεχνάς την απόκτηση του πτυχίου σου αλλά πρέπει να προετοιμάσεις κατάλληλα το έδαφος για τη στιγμή που θα το πάρεις

Source :

neolaia.gr

Σχόλια