Τις αντιδράσεις της συντεχνίας των καθηγητών, ΟΕΛΜΕΚ, της Παιδοβουλής και της ΠΣΕΜ, σχετικά με τους τροποποιητικούς κανονισμούς για τις εξετάσεις τετραμήνων, που πέρασαν με πλειοψηφία από την χθεσινή τελευταία Ολομέλεια της Βουλής, σχολίασε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης.

«Οι αντιδράσεις που υπάρχουν αυτή την στιγμή θα ξεπεραστούν μέσα από διάλογο. Ένα διάλογο ο οποίος έχει προηγηθεί και το αποτέλεσμα των χθεσινών κανονισμών και αυτά που έχουν ψηφιστεί είναι αποτέλεσμα αυτού», ανέφερε ο κ. Χαμπιαούρης.

Ερωτηθείς για την τοποθέτηση της ΠΣΕΜ, η οποία κάνει λόγο για εγκληματικό μέτρο, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε πως «δεν δέχομαι τον χαρακτηρισμό εγκληματικό. Δεν πρέπει να δίνονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί. Έχουμε και εμείς παιδιά στο σχολείο. Είμαστε και εμείς γονείς και κανείς δεν θα ήθελε να εγκληματεί παιδαγωγικά στα παιδιά του».

Επιπλέον, ο κ. Χαμπιαούρης κάλεσε όλους τους φορείς να χαμηλώσουν τους τόνους και «εντός των ημερών να έρθουν στο γραφείο, να αναλύσουμε την πρόταση που έχει ψηφιστεί και να δούμε μέσα από ποιο τρόπο μπορούμε να προχωρήσουμε για τον εκσυγχρονισμό του εκπαιδευτικού συστήματος», είπε.

Πηγή: Sigmalive.com

Σχόλια