Τις εισηγήσεις του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) αναμένουν γραπτώς οι συντεχνίες ΠΑΣΥΠΑΕ ΚΙΕ, ΠΑΣΥΠΟΣ, ΠΕΚΑΜΟΥΣ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ, ΒΡΑΔΙΝΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, ΠΕΟ και ΣΕΚ, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για εξορθολογισμό των απογευματινών και βραδινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων.


«Μέσα στα πλαίσια του διαλόγου για εξορθολογισμό των Απογευματινών και Βραδινών Προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, συμφωνήθηκε με τον Υπουργό ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2019, το Υπουργείο θα έδινε γραπτώς τις τελικές του θέσεις σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για το καθεστώς εργοδότησης των εκπαιδευτικών των ΑΒΠ και για το πώς θα επιτευχθεί ο εξορθολογισμός», αναφέρεται σε ανακοίνωση των συντεχνιών.

Σήμερα, 2/10/2019, προστίθεται, κανένα εμπλεκόμενο μέρος ή συνδικαλιστική οργάνωση δεν έχει πάρει τις τελικές θέσεις του ΥΠΠΑΝ, οι οποίες θα αποτελέσουν την βάση των διαπραγματεύσεων για τον εξορθολογισμό αυτών των προγραμμάτων. Εκφράζεται η ελπίδα ότι το ΥΠΠΑΝ «θα λειτουργήσει με συνέπεια και οι σχετικές εισηγήσεις θα σταλούν στα εμπλεκόμενα μέρη έστω και με μια ή δύο μέρες καθυστέρηση, διατηρώντας το καλό κλίμα που υπήρχε μέχρι σήμερα. Σε αντίθετη περίπτωση, οι εργαζόμενοι θα υποχρεωθούν να προχωρήσουν σε συνελεύσεις για την λήψη περαιτέρω αποφάσεων».

Πηγή: Sigmalive.com

Σχόλια