Η Αντρη Σιαηλή από τη Δερύνεια θα ενσαρκώσει τη «Βασίλισσα των Καππάριων Νήσων» στο Καρναβάλι Αμμοχώστου 2019.

Σε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπαίθριο Λαογραφικό Μουσείο Λαϊκής Τέχνης στη Δερύνεια, οι Δήμοι Παραλιμνίου και Δερύνειας παρουσίασαν τις εκδηλώσεις για το φετινό Καρναβάλι, με την Αντρη Σιαηλή να ενσαρκώνει το ρόλο της Βασίλισσας Καρναβαλιού Αμμοχώστου 2019 με θέμα «Η Βασίλισσα των Καππάριων Νήσων».

Ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Παραλιμνίου για την ευκαιρία που έδωσε στη Δερύνεια να ηγείται του θεσμού και παρουσίασε «τη Βασίλισσα του Καρναβαλιού, τη δημότη Δερύνειας και ενεργή καρναβαλίστρια Άντρη Σιαηλή, η οποία δίνει ένα αέρα νεότητας και ζωντάνια».

Αναφερόμενος στην επιλογή του θέματος για το Καρναβάλι Αμμοχώστου, ο κ. Καραγιάννης είπε πως «ο Κάππαρης είναι μια κοινή περιοχή που ενώνει γεωγραφικά το Παραλίμνι με τη Δερύνεια και την Αμμόχωστο με εντυπωσιακά ειδυλλιακά τοπία».

Ταυτόχρονα κάλεσε τον κόσμο της επαρχίας Αμμοχώστου και όχι μόνο, να επισκεφθεί το Παραλίμνι και «να διασκεδάσει σε ξέφρενους ρυθμούς, με τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από τις σκοτούρες και την πίεση της καθημερινότητας».

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης ευχαρίστησε τον Δήμο Δερύνειας «για την αποδοχή της πρότασης να ηγείται φέτος του θεσμού και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Άντρη Σιαηλή θα ανταποκριθεί επάξια και με ιδιαίτερη επιτυχία στον ρόλο που της ανατέθηκε».

Πρόσθεσε ότι «τo Καρναβάλι Αμμοχώστου που αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε από όλους, επιστρέφει και φέτος δριμύτερο, αναβαθμισμένο και σαφώς καλύτερο. Στην αναβάθμιση αυτή συμβάλει» όπως είπε «η δυναμική συνεργασία μεταξύ των Δήμων και Κοινοτήτων που γίνεται τα τελευταία χρόνια».

Ανέφερε ακόμα ότι «φέτος το Καρναβάλι Αμμοχώστου διοργανώνεται για 12η χρονιά, θα συμμετέχουν περισσότερα από 30 σύνολα στην επαρχιακή παρέλαση ενώ οι θεατές, ντόπιοι και ξένοι αναμένεται να ξεπεράσουν τις 40 χιλιάδες».

Ταυτόχρονα ευχαρίστησε «θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού Αμμοχώστου» αναφέρθηκε στον «αείμνηστο πρωτεργάτη του Καρναβαλιού Γιώργο Κογιώνη στον οποίο είναι αφιερωμένος ο θεσμός» και κάλεσε όλο τον κόσμο να επισκεφθεί την επαρχία για τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις, οι οποίες, όπως είπε «με ένα εντυπωσιακό σκηνικό και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα ικανοποιήσει τον κάθε επισκέπτη.

Η Βασίλισσα του Καρναβαλιού Αμμοχώστου Άντρη Σιαηλή ευχαρίστησε «θερμά τους δύο Δήμους και ιδίως τον Δήμαρχο Δερύνειας για την τιμή που της έδωσαν να ενσαρκώσει τον ρόλο της Βασίλισσας», προσθέτοντας πως θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να ικανοποιήσει αλλά και να διασκεδάσει τους καρναβαλιστές και τους επισκέπτες της επαρχίας Αμμοχώστου.

Ανέφερε ακόμα ότι επιμελείται η ίδια προσωπικά του άρματος «το οποίο αποτυπώνει ένα ιδανικό Κάππαρη με ξωτική ομορφιά που η νέα γενιά θα ήθελε να έχει».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου Δερύνειας Αννίτα Λίλλη, κάλεσε τον κόσμο της επαρχίας Αμμοχώστου «να δώσει δυναμικά το παρών του στις προγραμματιζόμενες εκδηλώσεις».

Εξάλλου η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου Παραλιμνίου Καλομοίρα Κέλη, αναφέρθηκε στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Δήμου Παραλιμνίου με επίσημη έναρξη του θεσμού, την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη στέψη της Βασίλισσας του Καρναβαλιού από την περσινή Βασίλισσα.

Θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό χορευτικό και σατιρικό πρόγραμμα, ενώ στο χώρο θα υπάρχει αφθονία ποτού και θα ψήνονται κρέατα, όπως επιβάλλει το έθιμο.

Πρόσθεσε ότι το Σάββατο 9 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η βραδινή «Ποδαράτη Παρέλαση» στους κεντρικούς δρόμους Παραλιμνίου, με την ομάδα κρουστών «BATUKINIO» και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Ελληνα καλλιτέχνη-έκπληξη.

Η μεγάλη επαρχιακή παρέλαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Μαρτίου στο Παραλίμνι, θα περιλαμβάνει εντυπωσιακά σόου και ποικιλία πρωτότυπων θεμάτων σε άρματα, ενώ συνολικά οι καρναβαλιστές αναμένεται να ξεπεράσουν τις τρεις χιλιάδες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Sigmalive.com

Σχόλια